Hava Durumu

BTSO'dan üyelere nefes kredisi...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde üyelere en az 50 bin TL, en fazla da 200 bin TL olmak üzere kredi desteği vermeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2018 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BTSO'dan üyelere nefes kredisi...

İlk 6 ay ana para ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli, toplam 18 ay vadeli olacak programın aylık faiz oranı ise 1.85 olarak belirlendi. Kredi Garanti Fonu'nun da desteklediği nefes kredisi için Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıflar Bankası, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları üzerinden başvuru yapılabilecek.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 41 bini aşkın üyeye sahip BTSO'nun 'KOBİ'ler için nefes kredisine Türkiye'de en fazla katkı sağlayan odalardan olduğunu dile getirdi. BTSO olarak iş dünyasının nakit ihtiyacına yönelik başlatılan kredi destekleriyle KOBİ'lerin meselelerine çare ürettiklerini belirten Başkan Burkay, geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan nefes kredisinden Bursa iş dünyası temsilcilerinin yaklaşık 450 milyon liralık kaynaktan faydalandığını hatırlattı. Özellikle KOBİ niteliğindeki firmaların son dönemlerde güçlü desteğe ihtiyaç duyduğunu belirten Burkay, "BTSO olarak KOBİ'lerimizin en önemli meselesi olan teminatlandırma konusuna çözüm üretiyoruz. Özellikle nefes kredisi, yatırımcısına her zaman güven veren Türkiye'nin büyüme yolculuğuna da katkı sağlayacak." dedi.

Nefes kredisi ile Türkiye ve Bursa ekonomisinin can damarı olan KOBİ'lerin ticaret hayatına önemli bir destek sunduklarını kaydeden Başkan Burkay, "Nakit ihtiyacının yoğun olduğu bu dönemde yeni bir döneme başladık. Uygun faiz ve ödeme koşulları ile 50 bin TL ile 200 bin TL'ye kadar kredi desteği verilecek. Bu zorlu süreçlerde firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu adımlarla finansman talebindeki küçük ve orta ölçekli üyelerimiz, Nefes Kredisi ile kolay ve hızlı bir şekilde bu kaynağa ulaşacak. Ülkemiz gelecek hedeflerine güçlü KOBİ'lerle ulaşacaktır. Üreterek büyüterek, el birliğiyle ekonomimizi güçlendirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.