Hava Durumu

BTSO MESYEB'den 45 bin çalışana mesleki yeterlilik belgesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'nin en kapsamlı sınav ve belgelendirme kuruluşu olan BTSO MESYEB, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği sınav ve belgelendirme çalışmalarıyla bugüne kadar 45 binden fazla çalışanı mesleki yeterlilik belgesi sahibi yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2019 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2019 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BTSO MESYEB'den 45 bin çalışana mesleki yeterlilik belgesi

Firmaların rekabet gücünün geliştirmesi, sağlıklı ve güvenli çalışma ortamlarının oluşturulmasına yönelik Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından oluşturulan Ulusal Meslek Standartlarına göre hazırlanan ve yayınlanan ulusal mesleklerin yeterliliklerinin ölçülmesi, belgelendirilmesi ve mesleki niteliklerinin geliştirilmesi amacıyla kurulan BTSO MESYEB, 2014 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor.

İş kazalarının önlenmesi konusunda farkındalık oluştururken, çalışanların niteliklerini de artıran BTSO MESYEB, otomotiv sektöründe 21, metal sektöründe 18, inşaat sektöründe 17, enerji sektöründe 8, tekstil sektöründe 6, asansör sektöründe 4, kimya sektöründe 3 meslekte olmak üzere toplam 77 meslekteki sınav ve belgelendirme yetkisi ile altyapı ve kapasite olarak Türkiye'nin en büyük sınav ve belgelendirme kuruluşu konumunda yer alıyor. Türkiye'de 50'den fazla şehirde hizmet veren MESYEB, son üç yılda 75 bin çalışanı sınava alırken toplamda 45 bin kişiye belge verdi.

MESYEB KAPSAMINI GENİŞLETECEK

BTSO olarak yeni dönemde insana yatırım anlayışı doğrultusunda çalıştıklarını belirten Başkan Burkay, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa'nın kişisel mesleki nitelikleri gelişmiş insan kaynağı ile uluslararası alandaki rekabet gücünü daha da artıracağını söyledi. Bu kapsamda 2014 yılında hayata geçirilen MESYEB'in önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Başkan Burkay, "Merkezimiz şimdiye kadar 45 binden fazla çalışanımızı mesleki yeterlilik belgesi sahibi yaptı. İş dünyamızın ihtiyaç ve beklentilerine göre merkezimizin sınav ve belgelendirme yetkisi olduğu meslek sayısını 77'ye yükselttik. Kalite ve nitelikten ödün vermeden merkezimizin kapasitesini artırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

ASANSÖR GÜVENLİK AKSAMLARININ TESTİ BTSO MESYEB'DE

Türkiye'nin en büyük ve en teknolojik asansör bakım-onarım ve montaj sınav merkezine sahip olan BTSO MESYEB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile imzaladığı protokolle asansör sektörüne yönelik test ve muayene hizmetleri sunmaya da başladı. Türkiye'de ilk ve tek olan Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi, test kulesi ve ölçüm aygıtlarıyla ilk aşamada frenleme güvenlik tertibatı, hız regülatörü ve tampon tertibatı gibi asansör güvenliği açısından hayati önem taşıyan aksamların testlerini gerçekleştiriyor.

"ASANSÖR SEKTÖRÜNE DEV HİZMET"

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, asansörlerde kullanılan güvenlik aksamlarının detaylı testlerinin akredite koşullarda yalnızca yurt dışında yapılabildiğini söyledi. 'Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi'nin asansör güvenlik aksamlarının test edilebileceği önemli bir merkez olduğunu kaydeden Başkan Burkay, "Ülkemizde hemen hemen her çeşit asansör aksamı üretilse de özellikle güvenlik aksamlarının niteliğini ve kalitesini ölçecek ve geliştirecek bir laboratuvar bulunmuyordu. BTSO olarak Bakanlığımızın vizyonu ile bu önemli yatırımı BTSO MESYEB bünyesinde Bursalı sanayicilerimize kazandırmaktan dolayı gururluyuz" ifadelerini kullandı.

"TEST MALİYETLERİ DÜŞECEK"

Söz konusu yatırım ile yurt dışında yapılan testlerin üçte biri maliyetle Türkiye'de gerçekleştirilebildiğini belirten Başkan Burkay, şöyle devam etti: "Aynı zamanda öz kaynaklarımızın yurt içinde kalmasını da sağlıyoruz. Merkezimiz asansör güvenlik aksamları arasında yer alan fren sistemi, hız regülatörü, tampon, raylar ve asansör motorlarının ayrı ayrı test edilebileceği gibi asansör parçalarının tümleşik olarak da test edilebileceği ilk laboratuvar. Test ve geliştirme laboratuvarının teknolojik düzeyini yerli ve milli tasarımları geliştirebileceğimiz bir seviyeye taşımak da hedeflerimiz arasında yer alıyor."

BTSO MESYEB'in çalışmaları ve hizmet verdiği alanlara ilişkin detaylı bilgilere btsomesyeb.com.tr uzantılı internet sitesinden de ulaşılabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.