Hava Durumu

BTSO'nun 2018 bütçesi 48 milyon

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2018 yılı bütçesi 48 milyon 500 bin lira olarak kabul edildi. Son 4 yıllık süreçte Oda'nın bütçesini yüzde 75 artırdıklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, "Yeni yılda da Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 19:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
BTSO'nun 2018 bütçesi 48 milyon

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) yeni yıl bütçesini onayladı. Yılın son toplantısını gerçekleştiren BTSO, 2018 yılı için 48 milyon 500 bin lira bütçe planladı. Toplantıda söz alan Başkan İbrahim Burkay, "2017 yılını da iş dünyamıza ve milletimize karşı üstlenmiş olduğumuz sorumluluğu layıkıyla yerine getirmenin huzuru ile kapatıyoruz. 4 yıl öncesine göre bütçemizi yüzde 75, gelirlerimizi de yüzde 40 artırdık. Gelirlerimizin ana unsuru olan aidatlarla birlikte hizmet ve belge ücretlerindeki artışları da yeni yılda devletimizin belirlediği yeniden değerleme oranında tuttuk. Özkaynaklarımızla birlikte oluşturduğumuz katma değer ve sunduğumuz kamu destekleriyle birlikte Bursa'mızın Türkiye ekonomisindeki sürükleyici rolünü güçlendirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"2017 YILINI DOLU DOLU GEÇİRDİK"

BTSO Meclisi altındaki birliktelikle hayata geçirdikleri projelerin Türkiye'deki oda ve borsalar tarafından örnek alındığını vurgulayan Başkan Burkay,  "2017 yılını da önceki yıllarda olduğu gibi dolu dolu geçirdik. Bursa, özel sektör ve kamunun özverili çalışmalarıyla istihdam seferberliğine en yüksek katkıyı sağlayan üretim merkezlerinden biri oldu. Tüm bunların yanı sıra BTSO Akademi kapsamında hazırladığımız 100'ü aşkın eğitim ve gelişim programımızla da 5 bini aşkın üyemizi faydalandırdık" dedi.

"KOBİ OSB'YE BÜYÜK İLGİ VAR"

Başkan Burkay, Türkiye'de yeni sanayi devriminin sembolü olarak planladıkları TEKNOSAB projesinde altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade etti. TEKNOSAB'da ilk fabrika binalarını 2018 yılı içerisinde teslim etmeyi planladıklarını hatırlatan İbrahim Burkay, yine bir ilki gerçekleştirerek küçük ve orta ölçekli işletmeler için kente kazandırmayı hedefledikleri KOBİ OSB projesinde de 26 Aralık itibariyle 1.100'ü aşkın firmadan 5 milyon metrekarenin üzerinde talep topladıklarını açıkladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, GUHEM projesinin de 2018 yılı içerisinde tamamlanacağını söyledi.

TÜRKİYE İÇİN DIŞ TİCARETTE ATILIM YILI

Dünya ekonomisinin konjonktürel anlamda farklı süreçten geçtiğini belirten Burkay, 2018 yılının Türkiye ve Bursa için umut dolu bir yıl olacağını söyledi. Türkiye'nin yeni yılda mevcut pazarlarını güçlendireceğini ve yeni coğrafyalara ihracat hamlesi gerçekleştireceğine inandığını dile getiren İbrahim Burkay, "Ülkemiz 2017 yılının 3'üncü çeyreğinde yüzde 11,1'lik bir büyüme gerçekleştirmişti. Son çeyrekte 6'nın üzerinde büyüme beklentisi var. Bütün bu veriler, ülkemiz için önemli... 2002-2008 dönemi 'altın 6 yıl'dı. 2018 yılı da dünyada dış ticaretin gelişeceği ve Türkiye'nin de bulunduğu pazarlarda gücünü daha da artıracağı bir yıl olacaktır" dedi.

ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE YENİ DÖNEM

Etkin diplomasi hamleleri ve dostluk üzerine temellendirilen uluslararası ilişkilerle Türkiye'nin dünya dış politikasında ve ekonomisinde gücünün daha da arttığını vurgulayan İbrahim Burkay, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Rusya ile siyasi ve ekonomik anlamda pozitif ilişkiler başlatması oldukça önemli. Rusya, yakın zamana kadar Türkiye için ilk 3 ihracat ülkesinden birisiydi. Siyasi ve askeri sorunların çözülmesiyle ekonomik açıdan da yeni bir dönem başladı. Yeni İpek Yolu Projesi'yle Çin ve Orta Asya ülkeleriyle başlatılan ekonomik hamleler de ülkemizin dış ticaretine olumlu yansıyacaktır. Ayrıca Ortadoğu'da istikrarın sağlanmasının ardından bölgeye yapılacak yatırımlar da Türkiye'ye önemli bir görev düşecek" diye konuştu.

"SAHRA ALTI AFRİKA'DA BÜYÜK POTANSİYEL VAR"

Filistin'in bağımsızlığını ve Kudüs'ün hukukunu korumak üzere Birleşmiş Milletler'de alınan tarihi karara liderlik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika seyahatine de değinen Başkan Burkay, "Yeni dönemde Afrika coğrafyasında yapacağımız karşılıklı kazanıma dayalı projeler de büyük önem arz ediyor. Özellikle Sahra Altı Afrika'da potansiyeli yüksek ülkeler var. Siyasi ve ekonomik anlamda yapılan anlaşmalar, iş dünyamız için birçok fırsatı beraberinde getiriyor" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.