Hava Durumu

'Bu bir hükümet kumpasıdır'

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına tepki gösteren CHP Sözcüsü Tezcan, "Bu bir hükümet kumpasıdır, kararda hukuk adalet yoktur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2018 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2018 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Bu bir hükümet kumpasıdır'

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla görevinden uzaklaştırılmasıyla ilgili açıklama yaptı.  "Türkiye'de hukuk, adalet kalmadı. Belediye başkanımız yasal yollara müracaat edecek" diyen Tezcan, " Bu bir hükümet kumpasıdır. Bırakın öküzün altında buzağı aramayı, öküzün altına buzağı bırakmaktadırlar. Biz böyle bir kirli pazarlığın parçası olmayacağız, belediye başkanımızın veremeyeceği hiçbir hesap yoktur dedik. Bu halen böyledir. Cuma günü yaptığımız toplantıda hükümetin Beşiktaş Belediyesi'ne kumpasını duyurmuştuk. Haksız bir şekilde görevden uzaklaştırılmıştır. İçişleri Bakanlığı'nın hukuk, adalet yoktur. Suçüstü yakalandığı kumpası tamamlamakta mahsur görmemişlerdir. Bu nasıl kirli pazarlıktır. Çok açık bir şekilde söylüyoruz, belediye başkanlarımızın verilemeyecek hesabı yoktur" dedi.

MİLLİ İRADEYE GASP

Hükümetin belediye başkanlarını istifa ettirmek ya da uzaklaştırma için gerekçe ürettiğini öne süren Tezcan, "İçişleri Bakanlığı Valiliğe diyor ki; Beşiktaş Belediye başkanını görevden uzaklaştıracağım, gerekçe uydur" Bu hükümet kumpasçı bir hükümettir. Seçilmiş belediye başkanlarına kumpas kurmaktadır. Bu kumpasçı hükümet halkın iradesini gasp etmiştir, milli iradeye gasptır. Belediye başkanlarını size yem etmeyeceğiz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.