Hava Durumu

Bu devirde bunu kaç kişi yapar? Bursa'da karakola gelip Suriyeli genci alnından öptü

Bursa'nın İnegöl İlçesinde Suriye uyruklu genç, yolda bulduğu para dolu cüzdanı karakola teslim etti. Polisler tarafından ulaşılan ve karakola gelip cüzdanını alan emekli öğretmen Suriyeli genci alnında öptü.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2019 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2019 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu devirde bunu kaç kişi yapar? Bursa'da karakola gelip Suriyeli genci alnından öptü

İnegöl'de ikamet eden emekli sınıf öğretmeni Hasan Ateşoğlu, Süleymaniye Mahallesinde bir markette alışveriş yaptı. Eve giden Ateşoğlu, cebinde emekli maaşı ve kredi kartlarının bulunduğu cüzdanın olmadığını fark etti. Etrafta arama yapan öğretmen bir türlü cüzdanını bulamadı. Akşam saatlerinde yaya olarak evine giden mobilya firması çalışanı 18 yaşındaki Muhammed Nur Musilli, kaldırım üzerinde içerisinde 2 bin TL olan cüzdanı buldu. Cüzdanı bulan genç, yaya olarak kilometrelerce yol yürürek bulduğu cüzdanı getirip karakola teslim etti. Karakoldaki polisler cüzdan dan çıkan kimlikten, sahibine ulaşıp karakola davet etti. Cüzdanı teslim alan emekli öğretmen, cüzdanını bulan Suriye uyruklu gence teşekkür edip ardından alnından öptü.

Olayı anlatan Suriyeli genç Muhammed Nur Musulli, eve gittiğim sırada yolda bir cüzdan buldum. İçine baktım para vardı. Ben de hiç dokunmadan yürüyerek gerip karakola teslim ettim. Sonra polis abiler sahibine ulaşarak gelip cüzdanı aldı. Ben çok mutlu oldum. Bana ait olmayan bir paraya dokunamam" diye konuştu.

Cüzdanın sahibi emekli öğretmen Hasan Ateşoğlu ise, "Market alışverişi yaptık. Sonrasında cüzdanı düşürdüğümüz fark ettim. Dönüşte kameralardan baktırdık. Arka cepten çıkıntılıydı. Herhalde araca binerken düşürdüm diye düşündüm. Market dönüşü hastaneye gitmiştim. Orada düşürmüşümdür diyerek oraya da baktım. Arkadaş da o bölgede bulmuş. Bankaları arayıp, kartları iptal ettireyim mi diye düşünürken, önce gidip emniyete bildirelim diye düşündük. O sırada aradılar. Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Tabi her insanın iyisi var, kötüsü var. Hırlısı var, hırsızı var, iyisi var. O bakımdan Suriyeli vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Allah onları vatanlarına kavuştursun inşallah" diye konuştu.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.