Hava Durumu

Bu iddia gündemi sarsacak! CHP'nin adayı Aziz Sancar mı?

24 Haziran seçimleri öncesinde CHP'nin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağıyla ilgili yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü. Cuma günü adayını açıklayacak olan CHP'nin Aziz Sancar'ı aday gösterme ihtimalinin kuvvetli olduğu öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2018 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2018 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu iddia gündemi sarsacak! CHP'nin adayı Aziz Sancar mı?

Çin Devlet Radyosu CRI TÜRK Ankara muhabiri Sinan Onuş, Kamil Erdoğdu'nun hazırlayıp sunduğu "Manşet" programında CHP'nin Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili çarpıcı bir bilgi paylaştı. Onuç, programda "CHP de Cumhurbaşkanı adayı 4 Mayıs Cuma günü saat 10'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda açıklayacak. Bu arada CHP adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar ise sürüyor. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in isimleri üzerindeki tartışma devam ediyor" dedi.

ŞAŞIRMAMAK GEREKİYOR

Onuç, CHP'nin adayıyla ilgili çarpıcı iddiayı şöyle aktardı: "Bu arada birkaç gündür kulislerde başka bir isim konuşuluyor. İddiaya göre CHP, muhalefete aday olarak Aziz Sancar'ın adını önerdi. Yine iddiaya göre Amerika'da yaşayan Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ilk teklifte adaylığı kabul etti ancak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün adının öne çıkması sonrası Sancar beklemeye başladı.

AZİZ SANCAR KİMDİR?

ABD'deki Kuzey Carolina Üniversitesi Biyokimya ve Biyofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar, kanser tedavisinde 'ritmik saat' buluşuna imza atarak dünyaca çapında üne kavuşmuştu. Prof. Sancar, gerçekleştirmiş olduğu 300'e yakın bilimsel makale ve bu makalelere yapılan 12 binden fazla atıfla, bilimsel araştırmada eşine az rastlanır bir başarıya imza attı. Hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde de 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanarak Türkiye'yi gururlandırmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.