Hava Durumu

Bu nasıl bir vicdansızlık? Bursa'da yavru köpeği görenlerin yüreği sızladı

Bursa'nın İnegöl İlçesinde bir köpeğin bağırmalarına uyanan küçük kız, evin altında yavru bir köpeğin başına bidon geçirildiğini farketti. Ailenin haber vermesiyle olay yerine gelen ekipler, bidonu çıkarıp köpeğin hayatını kurtardı. Gördüğü manzara karşısında çok üzülen küçük kız, "Bu köpeğin kime ne zararı var? Herkese sesleniyorum, lütfen hayvanlara zarar vermeyelim" diyerek insanlık dersi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2019 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2019 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu nasıl bir vicdansızlık? Bursa'da yavru köpeği görenlerin yüreği sızladı

Edinilen bilgiye göre olay Kozluca yolu Gülhan sokak meydana geldi. Kimliği belirsiz kişilerce başına bidon geçirilen yavru köpek o haliyle yol ortasına bırakıldı. Bir evin en alt katındaki balkonun altına gizlenen çaresiz köpek orada uzun süre hareketsiz kaldı.

Köpeğin sesini odasından duyan Ilımnaz İsmail isimli küçük kız dışarıya çıkıp baktığında gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Hemen ailesine haber veren Ilımnaz daha sonra babasıyla birlikte Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler köpeğin başına geçirilen plastik turşu bidonunu keserek çıkardı.

Olayı gören çevre sakinleri de büyük üzüntü yaşadı 

Korkan köpek başındaki bidon çıkmasına rağmen dakikalarca hareketsiz bekledi. Köpeğin hayatını kurtaran Ilımnaz İsmail, "Sabah uyandığımda köpek sesi gelmeye başladı. Ben önce uyku sersemi olarak sesi küçük kardeşimin çıkardığını sandım ancak gidip baktığımda kardeşim yatıyordu. Sonra babaanneme gidip söyledim. Evdekilerle birlikte dışarıya baktığımızda evimizin altındaki balkonun altında başına bidon geçirilmiş bir köpeğin olduğunu fark ettik. Ben çok üzüldüm, okulla gittiğimde bile aklım hep köpekte kaldı. Belediyeden gelenler köpeğin başına geçirilen bidon çıkartılmış. Ben anlamıyorum bu köpeğin kime ne zararı var, neden insanlarımız hayvanlara zarar veriyor. Gerçekten çok üzülüyorum. Herkese sesleniyorum, lütfen hayvanlara zarar vermeyelim" diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.