Hava Durumu

Bu odada kimse kalamıyor! İnsanı çıldırtan sessizlik...

Microsoft dünyanın en sessiz odasını yaptı. İnsanın kendi kalp atış sesini bile duyabildiği bu odada ortalama 10 dakikadan fazla kimse kalamadı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2018 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2018 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu odada kimse kalamıyor! İnsanı çıldırtan sessizlik...

Teknoloji devi Microsoft dünyanın en sessiz odasını yaptı. Şirketin cihazlarının testi için tasarlanan odada şimdiye kadar ölçülen en düşük ses -20.6 desibel oldu. Bu aynı zamanda dünyanın sessizlik rekoru anlamına da geliyor. Sessizliği sevdiğini düşünen insanlar için bu oda ilk bakışta mükemmel bir alan gibi görünse de gerçekte öyle değil. Şimdiye kadar odada kalma rekoru sadece 45 dakika. Odada ortalama bulunabilme süresi ise 10 dakika.

DAMARDAKİ KAN SESİ

İnsanın duyma sınırı 0 desibel olsa da bu eşiğin altında sesler de mevcut. İnsan fısıltısı 30, nefes alıp verme ise yaklaşık 10 desibel. Kalp atışımız bile 2 desibellik bir sese sahip. Dış sesten tamamen yalıtılmış bu odada geçirilen birkaç dakika sonra insanlar kendi kalp atışlarını, damarlarda dolaşan kanın sesini veya gözlerini oynattıklarında yuvadan çıkan sesi duymaya başladıklarını söylüyor.

6 AYDA TAMAMLANDI

Washington eyaletinin Redmond kentinde bulunan adeta insanı çıldırtan bu sessiz Microsoft'un ürün testleri için özel hazırlanmış. Odanın tasarımı ve tamamlanması yaklaşık altı ay sürmüş. Odayı tasarlayan Hundraj Gopal, yapının temelinde titreşimi engelleyen 68 yayın bulunduğu ve bu sayede odayla bina arasındaki doğrudan bağın koparıldığını aktarıyor.

DENGEYİ BOZUYOR

Odanın içi de aynı şekilde özel tasarlanmış durumda. Resimdeki çıkıntılar seslerin yansımasını engelliyor. Bu nedenle odada yürüdüğünüzde bile bu sesi duymuyorsunuz. Sıradan insanlar dengede durabilmek dış sese ihtiyaç duyarlar bu nedenle odada yürümeye başlayanlar bir süre sonra dengesini kaybetmeye başlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.