Hava Durumu

"Bu politik anlayış Makyavel'e bile rahmet okutuyor"

CHP'nin Adalet Kurultayı esnasında görüntülenen içki sofrası siyaset dünyasını karıştırdı.  Olaya karışan 3 kişinin partiyle ilişkisi kesilse de CHP, AK Parti'nin hedefi olmaktan kurtulamadı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2017 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2017 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
"Bu politik anlayış Makyavel'e bile rahmet okutuyor"

Hürriyet'ten Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü "Makyavel'e rahmet okutmak" başlıklı yazısında CHP'nin Adalet Kurultayı'ndaki kamp alanında üç-dört kişilik bir grubun softa kurup içki alemi yapmasının ve bunun görüntülenmesini sert bir dille eleştirdikten sonra olaya CHP'nin tarafından da bakmayı ihmal etmedi.

2000 senesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehitler için "kelle" ifadesini kullandığını ve 3 kuruş tutarında manevi tazminata mahkûm edildiğini hatırlatan Yılmaz, CHP'deki içki olayında kişilerin zaten cezasının verildiğini de belirtti.

Şehitlere kelle diyen Erdoğan'ın, "Şehit cenazelerine bile saygıları yok" diye tepki gösterdiğini ifade eden Yılmaz, olayın Adalet Kurultayı'na katılanların toplu içki âlemi yapmışlar gibi lanse edilmesinin eleştirdi.

Yine aynı olayı köşesinde değerlendiren Ahmet Hakan, AK Parti'de buna benzer olaylar olduğunda "birkaç kişinin hatası bütün partiye mal olamaz" açıklaması yapılırken, CHP'nin eleştiri oklarının hedefi haline getirildiği yorumunda bulundu.

Ensar Vakfı'nın Karaman Şubesi'nde erkek çocuklara tecavüz olayının ardından vakfın yöneticilerinin, "Bir şubemizde meydana gelen bu olay nedeniyle koca bir vakıf töhmet altına bırakılamaz" dediklerini hatırlatan Ahmet Hakan, şöyle devam etti:

"Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bu açıklamaları gayet yeterli, gayet tatmin edici, gayet yerinde bulmuş olacak ki...

2017'nin Mayıs'ında "Ensar Buluşmaları" adı altında düzenlenen Ensar Vakfı etkinliğine katılıp bir de konuşma yaptı.

Numan Bey, Ensar Vakfı'na...

- "Üzgün olmanız yetmez" demedi.

- "Özür de dilemelisiniz" demedi.

- "Bu işi elinize yüzünüze bulaştırdınız" demedi.

- "Emaneti koruyamadınız" demedi.

Demek ki neymiş?

Şuymuş:

- ENSAR Vakfı'nın Karaman Şubesi'nde çocukların tecavüze uğraması "üzgünüz" denilerek geçiştirilecek bir yol kazası imiş...

- Birkaç kendini bilmezin Çanakkale Şehitliği'nin yanı başında kafayı çekmesi ise çocuklara tecavüzden bile daha ağır suçmuş?"

MEHMET Y. YILMAZ'IN YAZISIAHMET HAKAN'IN YAZISI
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.