Hava Durumu

Bu portre olay oldu! 'Rezalet...'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Atatürk portrelerinin birleştirilmesi ve bunun sosyal medyada paylaşılması, bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında açtı ağzını yumdu gözünü...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu portre olay oldu! 'Rezalet...'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun portresiyle, Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi aynı tabloda birleştirildi.

Sosyal medyada paylaşılan tablonun fotoğrafı kimi kesimlerce beğenilirken, kimi kesimler de tepki gösterdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan "Dağdaki çobanın oyuyla bunların oyu bir" başlığıyla yayımlanan yazısında sert tepki gösterdi.

İşte Hakan'ın yazısı:

AYIPTIR: İstanbul'da belediyeyi kazanmış bir siyasiyi, savaş meydanlarında yepyeni bir ülkeyi ortaya çıkarmış kurucu liderle eşdeğer tutmak... Kurucu lidere yapılan en büyük ayıptır.

HAKSIZLIKTIR: İstanbul'a belediye başkanı seçilen bir siyasetçiyi, ülkenin kurucu liderinin dengi gibi görüp göstermeye çalışmak... Belediye başkanlığını kazanan şahsa yapılan haksızlıktır.

REZALETTİR: Resim, heykel gibi plastik sanatlarda verilen en kötü örneklerden birinde Atatürk ve İmamoğlu'nu malzeme olarak kullanmak... Ve bunu bir marifet gibi sunmak rezaletin daniskasıdır.

İmamoğlu'na "EKREM Başkan!" diye seslenen Ahmet Hakan "dostane tavsiyeler" diyerek "Ereğli Belediyesi'nden ödüller alarak, Trakya'da biçerdöver üstünde fotoğraflar çektirerek, sürekli konuşmalar yaparak, nikâh törenlerinde sosyal içerikli mesajlar vererek...İyi bir başlangıç yapmış olmuyorsunuz." dedi. 

En azından bir süreliğine de olsa...

Harıl harıl çalışmaya, envanter çıkarmaya, "bir aylık, iki aylık, üç aylık acil eylem planları" ortaya koymaya, atamaları tamamlamaya, yapılması hemen mümkün olan verilmiş sözleri yerine getirmeye... Şiddetle ihtiyaç var.

Şimdi bana "Sana soran mı oldu? Aklını kendine sakla" da diyebilirsiniz tabii.

Ona da eyvallah!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.