Hava Durumu

Bu sesi duyan var mı?

Yerli ürün kullanımı ve milli sertifikasyona yönelimi artırmak için başlatılan 'Milli Ses Ver' projesi hakkında açıklama yapan Kalite Birliği Başkan Vekili Mustafa Karaman, "Yabancı marka hastalığı yok edilmeli, yerli ürünler kullanılmalıdır. Gerçek kurtuluş, yerli üretim ve milli sertifikasyondur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bu sesi duyan var mı?

N.Nuri Yavuz

Kalite Birliği Başkan Vekili, Uludağ Tüketici Derneği Başkanlığı ve TSE Baş araştırmacılığı yapan Mustafa Karaman, yerli ürün kullanımına ve milli sertifikasyona yönelik ilginin eksikliği nedeniyle hayata geçirilen 'Milli Ses Ver' projesi hakkında bilgi verdi. Bir ülkenin gelişmişlik ölçüsünün ithalatıyla ters, ihracatıyla ise doğru orantılı olduğunu belirten Karaman, "İthalatın azalması ise, tüketicinin yerli ürünleri tercih ederek, ithal ürünlerden vazgeçmesi ile olacaktır. Bunun için yerli üretimin desteklenmesi, yerli ürünlerin kaliteli olması ve yabancı marka hastalığının son bulması, milli markalarımızın güçlenmesi gerekmektedir. Yerli ürünlerimizin tüketici tarafından tercih edilebilmesi için kaliteden taviz verilmemeli, ürünler milli sertifikasyon sistemine tabi olmalıdır. Maalesef, ülkemizde bilinç seviyesi istenen ve özlenen seviyede değildir" dedi.

BOYKOT ÇAĞRISI

Karaman, ürünlerde kaliteyi ön plana almaları, değerlendirme işlemlerini milli belgelendirme kuruluşları üzerinden yürütmeleri konusunda sanayicilere de çağrı yaptı.  " Bu sayede sanayicimiz, yıllık ortalama 3 - 5 Milyar Dolar bedelin yurt dışına gitmesine engel olmalıdır. Tüketicimiz, yabancı marka hastalığından kurtulmalı, kaliteli ve milli sertifikasyona tabi yerli ürünleri kullanma alışkanlığını geliştirmeli ve açıkça, yerliden ve milliden yana taraf olmalıdır. Kendi ülkesinin ürününü kullanmayan, kendi değerine sahip çıkmayan, kendi kuruluşlarının sertifikasyonuna, kendi fabrikalarında üretilen ürünlere itibar etmeyen tüketici; dini, milli, sosyal, kültürel olaylarda "BOYKOT" adı altında gaz alma, gaz verme işlemini yapma yerine, "MİLLİ SES VER PROJESİNE" güç vermelidir. Günümüzde, gerçek bağımsızlık ekonomik bağımsızlıktır. Ekonomisi güçlü bir ülke, üretim yapan, ihraç eden ülkedir. İthalatı önde olan bir ülke güçlü bir ülke değildir. İthalatın azalması da tüketici tercihlerine bağlıdır. Yabancı marka hastalığı yok edilmeli, yerli ürünler kullanılmalıdır" diye konuştu.

KURTULUŞ YERLİ ÜRÜNDE

Başlattıkları projeye yönelik ilginin her geçen gün arttığını vurgulayan Karaman, "Yaklaşık 18 aydır yürütmüş olduğumuz "MİLLİ SES VER PROJESİ" adı altındaki "YERLİ ÜRETİM - YERLİ TÜKETİM" ve "MİLLİ SERTİFİKASYON" projelerine gösterilen ilgi, gelecek adına bizleri umutlandırmaktadır. Son dönemde devlet politikası haline gelen "MİLLİ SES VER" projesine özellikle tüketicilerimizden destek bekliyor ve çağrımızı tüketici ve sanayicilerimize yeniliyoruz. İthal ürün değil, yerli ürün kullanın. Yabancı sertifikasyona tabi olmayın, milli sertifikasyon sitemine geçin. Daha güçlü bir ülke için ihracat patlamalı, ithalat azalmalı ve böylece cari açık ortadan kalkarak, Türkiye lider konuma gelmelidir. Gerçek kurtuluş; yerli üretim ve milli sertifikasyondur!" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.