Hava Durumu

Burasspor'da Teknik Direktör Koşukavak: Oyuncu takviyesiyle gideceğiz

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda deplasmanda Bayburt İl Özel İdare ile karşılaşacak Burasspor'da Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koşukavak, "Bu maçta daha az şans verdiğimiz oyuncularla ve U19 Takımı'nda oynayan 3-5 oyuncu takviyesiyle gideceğiz. İnşallah orada turu atlar geliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2019 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Burasspor'da Teknik Direktör Koşukavak: Oyuncu takviyesiyle gideceğiz

İstanbulspor galibiyetinin ardından kupada Bayburt İl Özel İdare Spor ile karşılaşacaklarını söyleyen deneyimli teknik adam, "Bu maçta daha az şans verdiğimiz oyuncularla ve U19 Takımı'nda oynayan 3-5 oyuncu takviyesiyle gideceğiz. İnşallah orada turu atlar geliriz. Sonrasında da ligde çok önemli bir Balıkesirspor maçı oynayacağız, dönüşte bu maça hazırlanacağız" dedi.

'VAKIFKÖY'Ü SEVİYORUM'

Vakıfköy'de antrenman yapmalarına ilişkin konuşan Koşukavak, "Ben burayı çok seviyorum. Sezon başında da gelmiştim. Çalışma şartları çok güzel. Bugüne kadar Vakıfköy ile alakalı duyduğum çok şey vardı. Gerçekten Bursa'nın kalbi burası. Çok güzel oyuncular geldiği gibi bundan sonra da oyuncuların buradan yetişeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

'HİKÂYELER FARKLI'

Son haftalarda kazanan görüntüsüyle dikkat çeken takımın, oyununun eleştirilmesine rağmen kazanmaya devam etmesine yönelik soruyu yanıtlayan Koşukavak, "Her maçın hikayesi başka. Her maçın organizasyonu başka. İstanbulspor maçının hazırlığı savunma kurgusu üzerineydi. İstanbulspor 4 senedir bir arada oynayan oyunculardan kurulu bir takım. 3 sene o oyuncularla çalıştım, o oyunu nasıl oynadıklarını çok iyi biliyorum, oyuncuların reaksiyonlarını da çok iyi biliyorum. Topa sahip olma konusunda şu anda Hatayspor ile ikisi lig lideri. Hücum gücü çok güçlü bir takım. Oyunun planı buydu, böyle kazanacağımızı planlamıştım, böyle de kazandık. Altay maçında da istatistikler verilere göre bizi gösterse de kaybettik. Bazen oyun planlarının içinde topu rakibe verir, savunma ağırlıklı plan yaparsanız, bazen hücum ağırlıklı oynarsınız. Maç kazanmanın çeşitli planları var, o planlar tutuyorsa başarılısınız" ifadelerini kullandı.

'İKİ TARAFLI OYNAMALIYIZ'

Oyunun her zaman iki tarafını düşündüğünü belirten Koşukavak, "Tek yönlü bir takım olursanız takılırsınız. Oyunun iki tarafını da oynamak istiyorum. Ligde şampiyonluğa oynayan takımlar iç sahada etkili. İç saha avantajı diğer takımlarda da var. Dünyanın her tarafında bu böyle. Biz de bu avantajlardan faydalanıyoruz ama deplasmanda da kazanmak gerekiyor, iç sahada kaybetmez deplasmanlardan puanlarla dönerseniz iddialı takım oluyorsunuz" diye konuştu. Puan silme cezasının etkilerinin artık geride kaldığını ve bunu konuşmanın mantığı olmadığını kaydeden Koşukavak, şampiyonluk söylemlerine yönelik ise erken olduğunu ve ligin çok hızlı değişkenliklere sahip olduğunu kaydetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.