Hava Durumu

Buraya terlemek için gelmedik

Türkiye-Singapur İş Forumu'nda konuşan Başbakan Yıldırım, ''10 saat uçarak buraya herhalde terlemek için gelmedik, iş yapmak için geldik. İş yapmak için terlemek lazım'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 11:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Buraya terlemek için gelmedik

Singapur'a resmi ziyarette bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye-Singapur İş Forumu'nda konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Cama yazmışlar ama ben bunu okumayacağım. İçimden geldiği gibi birkaç şey söylemek istiyorum. Biz niye buradayız? 10 saat uçarak buraya herhalde terlemek için gelmedik, iş yapmak için geldik. İş yapmak için terlemek lazım. Gerçi Singapur'da iş yapmadan da terliyorsunuz. Bir soğuğa gidip donuyorsunuz çıkıp terliyorsunuz tekrar donuyorsunuz böyle bir hayatınız var. Singapur ile Türkiye arasında aslında çok büyük fırsatlar var. Mersin Limanı diğer bir takım projeler var. Bunlar daha başlangıç.

Türkiye son 15 yıl bir destan yazdı. Bir Türkiye 3 Türkiye oldu. Son 14 yıl yüzde 5-6 arasında büyüme sağladı. Gelecek 15 yılda en az bu kadar büyümemiz var. Yıllık yüzde 5-6 büyüme potansiyelimiz var. Yeni iş yatırım imkanları var.

Vatanını seven Türk milleti darbe girişimine izin vermedi. Bundan sonraki gelecek on yıllarda en istikrarlı ülke Türkiye olacak. Biz bir anayasa değişikliği yaptık. Biz yönetim sistem değişikliği getirdik parlamenter sistemden cumhurbaşkalığı sistemine geçtik. Bu sistem değişikliğini demokrasi dışı girişimler bir daha ülkemizde yaşanmasın diye yaptık. Sürekli güçlü iktidar çıkarabilsin diye yaptık. 94 yılda 65 hükümet. 1,5 yıl bile değil. Böyle bir yapıda nasıl uzun vadeli proje yatırım yapacaksınız? İşadamları için en büyük beklenti istikrardır önünü görmesidir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.