Hava Durumu

Bursa, 10 yaşındaki Efe'ye ağlamıştı! Acılı annenin feryadına Baro sessiz kalmadı...

Bursa'nın Mudanya ilçesinde okulda başını direğe çarpan ve ertesi sabah hayatını kaybeden çocuğun annesinin yardım çığlığına Bursa Barosu yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2019 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2019 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa, 10 yaşındaki  Efe'ye ağlamıştı! Acılı annenin feryadına Baro sessiz kalmadı...

Olay, Ömerbey Mahallesi'ndeki Hatice İsmail Hakkı Kayan Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre 10 yaşındaki 5'inci sınıf öğrencisi Murat Efe Narin, teneffüs sırasında arkadaşlarıyla futbol oynarken başını kale direğine çarptı. Ders sırasında kulağında ve başında şiddetli ağrı hisseden çocuk, öğretmeninden eve gitmek için izin istedi. Ancak öğretmeni küçük çocuğa izin vermedi. Akşam eve gittiğinde annesine olayı anlatmayan çocuk, yemek yiyip bilgisayarda oyun oynadıktan sonra yattı. Çocuk sabah şiddetli ağrı nedeniyle çığlık çığlığa uyanınca anne hemen sağlık ekiplerine haber verdi.

Ekipler küçük çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi.  Acılı anne Pervin Narin, "Efe'ye kalp masajı ve suni teneffüs yaptım ama o anda burnundan kan gelmeye başladı. O sırada ben çıldırdım. Çünkü yatarken hiçbir şeyi yoktu" diye konuştu.

İNSAN DEĞİLLER

Oğlunun okulda başını direğe çarptığını, taziyeye gelen sınıf arkadaşlarından öğrendiğini belirten anne Narin, "Öğretmeninden 'başımı vurdum, kulağım ağrıyor öğretmenim' diyerek izin istemiş ama öğretmen izin vermemiş; ben o an kendime geldim. Duyar duymaz karakola gittim, suç duyurusunda bulundum. Polisle beraber kamera kayıtlarına baktık. Oğlum başını direğe vurmuş. O sırada orada nöbetçi öğretmen var ama oğluma hiçbir müdahale yapmamış. Müdahalede bulunmadınız, bari ambulans çağırın, muayene ettirin. Okulun yan tarafında sağlık ocağı var, götürüp en azından bir kontrol ettirebilirlerdi. Eğitimci olmuşlar ama hiçbir şekilde insan olamamışlar, kesinlikle şikayetçiyim" dedi.

SADECE FOTOĞRAFLARI KALDI

Çocuklarına tek başına baktığını söyleyen acılı anne, "Annemle beraber yaşıyorum, avukat tutacak param yok, başka çocuklara zarar gelmemesi için bu işin peşini bırakmayacağım. Bursa Barosu'ndan avukat istiyorum. Benim içim yandı, başka kimsenin içi yanmasın. İlaçlarla ayakta kalıyorum, çocuğum neşeli, esprili bir çocuktu. Şimdi elimde sadece fotoğrafları kaldı" diyerek gözyaşı döktü. Okul yöneticileri ise olayla ilgili açıklama yapmak istemedi. Polisin okulda yaşanan olayla ilgili başlattığı tahkikat sürüyor.

BURSA BAROSU'NDAN DESTEK

Acılı annenin yardım çığlığına Bursa Barosu avukatları sessiz kalmadı.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, Murat Efe'nin ailesinin hukuk mücadelesine destek olacaklarını söyledi. Altun, "Acılı anne oğlunun ölümünden sorumlu olanların cezasız kalmamasını ve Bursa Barosu'ndan avukat istemişti. Bursa Barosu Başkanı ve Çocuk Hakları Merkezi ve ilgili komisyonlarımız adına söz veriyorum, annemiz yalnız kalmayacak. Çocuk Hakları Merkezi davayı doğrudan takip edecek. Annenin vekilliğini de Bursa Barosu avukatları gönüllü olarak üstleneceklerdir" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.