Hava Durumu

Bursa Atatürk Stadı 'Millet Bahçesi' olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Seçim Beyannamesi'nde Bursa'yla ilgili de projelere yer verildi. Bursa'daki eski stad alanı "Millet Bahçesi" olacak.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Atatürk Stadı 'Millet Bahçesi' olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda, Bursa, Trabzon, Konya, Eskişehir, Ankara ve Gaziantep'de eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi" olacak. Çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından söz konusu eski stadyum "Millet Bahçesi'' olarak Bursalılara hizmet vermeye devam edecek.

Yapımı için 1926 yılında Atatürk'ün bizzat kendisinin bin lira bağışta bulunması, hem 1948 yılından bu yana resmi törenlere hem de Bursaspor'un şampiyonluk başta olmak üzere elde ettiği birçok başarıya ev sahipliği yapması nedeniyle Bursa tarihinde ayrı bir önemi bulunan Bursa Atatürk Stadyumu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 45 bin kişilik yeni stadın tamamlanmasının ardından 2017 yılının başlarında yıkıldı.

Eski stattaki 50 bin metrekarelik alan, aynı yılın ikinci yarısından itibaren gerçekleştirilen düzenleme ve yeşillendirme çalışmalarıyla park haline getirildi.

Çevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından söz konusu eski stadyum "Millet Bahçesi'' olarak Bursalılara hizmet vermeye devam edecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.