Hava Durumu

Bursa Barosu başkan adayı Yavuz, projelerini anlattı!

Bursa Barosu seçimlerine sayılı günler kala Baro Başkanlığı için adaylığını açıklayan Avukat Şerafettin Yavuz ve ekibi, YeniDönem gazetesini ziyaret etti. 'Hepimiz için Baro' sloganıyla yola çıktıklarını vurgulayan Yavuz, mesleğe yönelik hazırladıkları projeleri anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2018 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2018 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Barosu başkan adayı Yavuz, projelerini anlattı!

Bursa'da yapımı süren yeni adliye binasının vatandaşlar ve avukatları düşünerek planlanmadığını söyledi. Yavuz, "Yeni adliye kampüsünde baromuzun ev sahibi, avukatların da yargının kurucu mensubu kabul edildiklerini gösteren imkânların sağlanması konusunda sonuç alıcı şekilde gerekli çalışmalar titizlikle yürüteceğiz" dedi. Yavuz, yeni adliye kampüsü içinde baro binası, misafirhane, konferans salonu gibi yapıların da bulunması gerektiğini belirtirken "Baromuz bunu yapacak güçtedir" dedi.

GENÇ AVUKATLARA OFİS

Mesleğe yeni başlayan bazı genç avukatların çeşitli ekonomik nedenlerle ofis açamaması gibi durumlar yaşandığını söyleyen Yavuz, "Genç avukatlarımız başta olmak üzere meslektaşlarımızın ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik projelerimizi hayata geçirip, avukatlık mesleğinin uygulama alanlarını daraltan, ekonomik gelişimini engelleyen tarife ve uygulamalarla mücadele edeceğiz" dedi. Yavuz, TOKİ maharetiyle genç avukatlara 2 yıl süreliğine tahsis edilmek üzere 50-70 metrekarelik ofislerin olacağı bir yapı planladıklarını açıkladı. Yine avukatlara yönelik sıfır faizli kredi imkânı geliştirilmesine yönelik çalışma yapacaklarını taahhüt etti. Yavuz, stajyer avukatların da ekonomik olarak güçlenmesinin staj kalitesini artıracağını ve bağımlılığı azaltacağını düşünerek bir proje hayata geçireceklerinin sözünü verdi.

Meslektaşlarına çağrıda bulunan Yavuz, "ötekileştirmeden 'HEPİMİZ İÇİN BARO' fikri ile çıktığımız yolda, bu onurlu görev için tüm meslektaşlarımın desteğini bekliyor, demokratik haklarını kullanmak üzere seçim günü sandık başına davet ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.