Hava Durumu

Bursa Beton'dan çok önemli deprem uyarısı!

Deprem konusunda önemli uyarılarda bulunan Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, "Depremde güvende olmak için binalarınızın kaliteli beton kullanılarak inşa edildiğinden emin olun" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa Beton'dan çok önemli deprem uyarısı!

Bursa Beton, 17 Ağustos depreminin 19. yılında önemli uyarılarda bulundu. Otuz yılı aşkın süredir kaliteli hazır beton üreticisi olmayı hedefleyen ve bu konuda ar-ge çalışmalarına devam eden Bursa Beton, kamuoyunu alınması gereken önlemlerle ilgili bilinçlendirmeyi sürdürüyor.

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, konut satın alırken kullanılan hazır betonun kalitesinin sorgulanması ile deprem ve doğal felaketlerde yaşanacak zararların en aza indirileceğini belirtti.

Vardar, "Konut satın alacaklar için daire maliyetinde kaliteli hazır beton farkı binde bir gibi orana karşılık geliyor. Bir aile için yaşam sürmek üzere alınacak ve uzun yıllar yaşanacak konutun alımında ödenecek ve 300-500 TL'lere tekabül edecek binde birlik farkın deprem anında hayat kurtaracak olması çok önemli bir konu. Bu sebeple tüketicinin konut alımında bu konuda yüksek hassasiyet gösterip merdiven altı üretim yapan şirketleri tercih eden inşaat projelerine karşı tavır alması aynı zamanda bir otokontrol mekanizması da doğuracaktır. Denetimleriyle sektörü kontrollü ve kaliteli üretime yönlendiren Türkiye Hazır Beton Birliği'nin üyesi hazır beton şirketlerini tercih eden konut projelerinin depremde güvenli yaşam sunması gerçeği göz ardı edilmemelidir" şeklinde konuştu.

DEPREMDEN KORUNMAK İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ

Depremden korunmak için sağlam binalarının önemini vurgulayan Vardar, "6306 sayılı kanun ile başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları kentimizde maalesef şu an durdu.  Sağlam binaların yapılması ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkılması haklımızın sağlığı için büyük önem taşımakta. Kanunlarda gerekli düzenlemelerin yapılıp bir an önce kentsel dönüşüm çalışmalarının kaldığı yerden devam etmesi ve halkımızın deprem olmadan güvenli binalarda yaşamaya başlaması hepimizin hedefi olmalı.  Yapı sahiplerinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslandırılan kurum ve kuruluşlara yaptırdığı tespitler sonrası riskli olduğu onaylanan yapılar kentsel dönüşüme tabi oluyor. Bu durumda aslında kentsel dönüşüm binaların dönüşümü yani yeni inşaat projesi olarak algılanıyor. Bu sebeple, afet riskini azaltmak üzere odaklanılan kentsel dönüşümde yerel yönetimlere büyük iş düşüyor" dedi.

Vardar sözlerine şöyle devam etti: "Dönüşümün yalnızca riskli yapı bazında kalmayıp kentin bütününde ele alınması, altyapı, sosyal donatı alanları, otopark gibi etkenlerin tümünün bir arada değerlendirilmesiyle, daha yaşanabilir bir kent oluşturulması, sadece kişisel talebe bağlı değil, yetkili merciler tarafından yapılacak çalışmalarla kentin tümünde gerekli tespitlerin yapılması ve kentsel dönüşümün daha kapsamlı bir şekilde ele alınması gerekiyor.

Gerçek anlamda kentsel dönüşümün başlıca amaçları arasında, kontrolsüz yayılmanın önlenmesi, kentsel dokunun güncel ihtiyaçlara göre yeniden planlanması, noktasal müdahalelerle iyileştirmeler ve sivil toplum örgütleri ile toplumun her kesiminin planlamaya katılımı sayılabilir. Kentsel dönüşüm, kentin, kentlinin geleceğini ilgilendirir. Bu nedenle hem kentte yaşayanların, hem ilgili meslek gruplarından uzmanların, hem de sivil toplum örgütlerinin bu süreci birlikte planlayıp yürütmesi başarıyı getiriyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.