Hava Durumu

Bursa CHP'de devir teslim! Bayrağı Akkuş devraldı

Devir teslim töreninde konuşan CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, İstanbul İl Başkanlığı'na seçilen Canan Kaftancıoğlu'nun linç kampanyasına tabi tutulduğunu belirterek "Biz Atatürk'ün yoldaşlarıyız, asla ve asla askerleri değiliz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa CHP'de devir teslim! Bayrağı Akkuş devraldı

-H. Gül Kolaylı-

CHP İl Başkanlığı devir teslim töreni gerçekleşti.  İl binasında gerçekleşen törene milletvekillerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile 16 ilçe başkanı ve çok sayıda partili de katıldı. Kısa bir konuşma yapan Lale Karabıyık, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İl Başkanı Hüseyin Akkuş kendisine destek veren herkese teşekkür ederek başladı. İstanbul'da gerçekleşen il başkanlığı seçimlerine atıfta bulunan Akkuş, "Canan Kaftancıoğlu arkadaşımız seçildikten sonra linç kampanyası başlatılmıştır. Bunu doğru bulmuyorum. Biz Atatürk'ün yoldaşlarıyız, asla ve asla askerleri değiliz. Atatürk Meclis'e gittiği zaman sivil kıyafetlerle kurtuluş savaşını örgütledi, organize etti, mücadele etti. Bugün geldiğimiz noktada o faşizan yapıyı çağrıştıran cümlelerle değil ülkemizin demokratikleşmesi konusunda yoldaşlık ettiğimiz fikirleriyle bize her zaman yol gösterdi, yol gösterecektir" dedi.

17 İLÇE BAŞKANI İLE BERABERİZ

Şadi Özdemir ile birlikte uzun yıllardır siyaset yaptığını belirten Akkuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Basının çok merak ettiği bir konuya da değinmek istiyorum. 17 ilçe başkanı arkadaşımızla birlikte çalışacağız. Seçimin yenileni yoktur, CHP'nin kazananı vardır. Bizim amacımız Bursa'da yaşayan tüm yurttaşlara dokunmak ve onlarla beraber siyaset üretmektir. Bize oy veren 500 bin insan var, biz onlara dokunmak zorundayız. Biz kendi sorumluluğumuzu yerine getireceğiz, ilçe başkanları arkadaşlarımız da aynı sorumluluk üzerinden siyaset üretecekler. O arkadaşlarımız yolları süpürecek, temizleyecek, biz de o yollarda aynı şekilde projelerimizle siyaset üreteceğiz. O 500 bin arkadaşımıza ulaşıp şunu diyeceğiz, birer kişiyi sandığa getirmek zorundayız.  Bu 1 milyon oy eder ve biz bütün belediye başkanlıklarını alırız."

Parti içindeki eleştiri ve özeleştiri kültürüne değinen Akkuş "Bizim dün ile sorunumuz yok. Bugünü yaşayacağız. Yarını nasıl örgütleriz, nasıl beraber mücadele ederiz; ona bakmak bunun üzerinden siyaset yapmak zorundayız. Yani eleştirileri, sorgulamayı 2019 sonuna kadar ertelemek zorundayız. Bizim unuttuğumuz bir şey var, özeleştiri ve eleştiri. Bu eleştiri ve özeleştiride geriye dönük siyaseti unutmak zorundayız. CHP iktidar olacak diyoruz, ama seçim günleri sonuç hüsran oluyor. Biz bütün şehri önemsiyoruz. Türkiye'nin, kentin demokratikleşmesini önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

HEDEF BÜTÜNŞEHİR

Bursa'nın trafik sorunlarını gündeme getiren Akkuş, ulaşım master planı ile 2030 nazım planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmadığına dikkat çekti. Nilüfer Belediyesi'ni örnek gösteren Akkuş " Nilüfer Belediyesi'nin Bursa'da uyguladığı siyaset ve projeleri 16 ilçeye uygulayacağız. Çünkü başarılı bir belediyemiz var. Bizim bütün şehri almak hedefimizdir" dedi.

Akkuş,  Şadi Özdemir ve geçmiş tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Şadi Özdemir ise, "İki yıl boyunca barışık, çalışkan ve iktidarı hedefleyen parti ve en az 9 belediye vizyonuyla bir değişim yaratmaya çalıştık. Bu konuda gerçekten parti tabanından, partili kardeşlerimden büyük destek gördüğümüzü bu anlayışa büyük güç verdiğinizi gördüm. O yüzden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siyasette bu mevzilerin bir dava işi olduğunu, bir gönül işi olduğunu ve bu mevzilerin iktidar yeri olmadığını gayet iyi biliyoruz. Bunun için bırakmayı da bilmek gerekiyor. Esas iktidarın her zaman söylediğimiz gibi ilçe başkanı, il başkanı milletvekili olmak olmadığını biliyoruz.  Bu yolda bir zihniyet değişimi yaşadığımızı en azından kazanabileceğimiz algısının oluştuğunu beraber yarattığımızı biliyorum. Kazanmak için sadece çalışmamız gerekiyor" dedi.  Birlik beraberlik mesajı veren Özdemir yeni yönetime başarılar diledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.