Hava Durumu

Bursa CHP'den mağdur Slam Tekstil işçilerine tam destek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, 1 Haziran'da kapatılan Slam Tekstil fabrikasından maaşlarını ve tazminatlarını alamayan 132 işçiye destek ziyaretinde bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Sarıbal, "Haklı mücadelenizi sonuna kadar destekleyeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2019 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2019 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa CHP'den mağdur Slam Tekstil işçilerine tam destek!

Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan ve 20 yıldır faaliyet gösteren Slam Tekstil fabrikası 30 Haziran'da kapatılmıştı. Fabrikanın izne çıktığını zanneden işçiler, süre bitiminde geriye döndüklerinde bomboş binayla karşılaşıp maaşlarını ve tazminatlarını alamayacaklarını anlayınca fabrika önünde eylem yapmıştı. Sendikaya üye oldukları için işveren tarafından cezalandırıldığı belirtilen İşçilerin mağduriyetine kayıtsız kalmayan CHP Kestel İlçe Başkanı Onur Ayva'nın konuyu aksettirmesinin ardından Slam Tekstil mağduru işçileri ziyaret eden CHP heyetindeki Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, CHP İl Başkan Yardımcısı İlhan Ekinci, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve beraberindekiler, hem moral verdi hem de destek açıklamasında bulundu.

Konfeksiyon üretimi yapan işçilerin alamadıkları 2 aylık maaşlarının ve kıdem tazminatlarının ne olacağı merak edilirken, 6 bin ila 85 bin lira arasında kıdem tazminatı alacağı bulunan işçilere hitap eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Zaten ekmeğe çok zor ulaşılan bir dönemden geçiyoruz. İstediğimiz tek şey şu. Fabrika yöneticileri gelsin, oturulsun, bu iş nasıl bu hale geldi, buradan nasıl çıkarız, konuşulsun. Ama şu anda sesimize kulak verecek bir muhatap arıyoruz" diye konuştu.

Sarıbal şunları söyledi:

"Bizim her zaman emekten yana olan bir tavrımız var, parti örgütümüz öyle, milletvekillerimiz öyle. Türkiye'nin her yerinde emek mücadelesi veren arkadaşlarımızın yanındayız. Çünkü onlar bu bozuk düzenin en masum insanlarıdır, çoluk çocuğunun rızkı için çalışırlar. Hepimize bir şey düşüyor. Bu bozuk düzenle mücadele etmekten başka yolumuz yok. Sendika burada, mücadelesini yapacak ama muhatap kim, nerede bunu bilmiyoruz. Şu anki talebimiz, gelin, bu insanları mağdur etmeyin. Çünkü biliyoruz ki, bu fabrika zarar etmiyor. Belli ki bu fabrikanın kazanımlarını başka yerde tutuyorsunuz. Bu insanların 18 yıl 20 yıl tutan tazminatlarını, iki aylık maaşlarını ödeyin. Çalışanlarla konuşacağız, sendikayla konuşacağız, sizlerin yanında olacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı olarak, Kestel İlçe Başkanlığı olarak ve elbette CHP Genel Merkezi olarak her zaman yanınızdayız. Haklı mücadelenizi sonuna kadar destekleyeceğiz. Bütünüyle hem hukuksal süreçte hem eylem sürecinde yanınızda olacağız. Kamuoyuna, ilgililere, yetkililere, işçiler emekçiler burada, siz neredesiniz diye soruyoruz."

ŞİRKET KAPANIŞI VERİLDİ AMA İŞÇİ ÇIKIŞI VERİLMEDİ

Konuşmalar sırasında işçiler "İş emek yoksa barış da yok", "tazminat hakkımız, söke söke alırız" sloganları atarken, şirket yönetiminin firmanın kapanışını verdiği ancak işçilerin SGK çıkışını vermediği öğrenildi. Hem maaş, hem de tazminat konusunda mağdur edilen, içeride 2 aylık maaş alacakları bulunan işçiler, sigorta çıkışı verilmemiş olduğu için tazminat konusunda hukuki yola başvurma ya da işsizlik maaşı talep hakkını da kullanamıyor. Teksif Sendikası Bursa Şube yöneticileri çıkış yolu bulabilmek adına çeşitli girişimlerde bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.