Hava Durumu

Bursa'da 1000 TOFAŞ işçisi çıkarılıyor mu?

Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut, TOFAŞ fabrikasının önünde yaptığı açıklamada fabrikanın 15 gün süreyle üretim durdurma kararı aldığını belirtip, "1000 TOFAŞ işçisinin işten çıkarılması gündeme gelmiştir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 1000 TOFAŞ işçisi çıkarılıyor mu?

Başkan Aykut, "Bursa'da üretimin kalbi olan TOFAŞ, 15 gün süreyle üretim durdurma kararı almıştır. 1000 TOFAŞ işçisinin işten çıkarılması gündeme gelmiştir.  Bu kararla Bursa'nın kalbi durmuştur! Bu kararla Türk üretimin kalbi durmuştur. Bu kararın müsebbibi TOFAŞ yöneticileri değil, derinleşen ekonomik krize gözünü kapatan, bu krize yalan diyen, manipülasyon diyen Tayyip Erdoğan Hükümetidir" şeklinde konuştu.

Sadece TOFAŞ'ın değil Bursa'daki birçok sanayicinin bu yönde kararlar almak zorunda kaldığını belirten Aykut,  "Buradan sesleniyoruz... Türkiye'de ekonomik kriz vardır ve bu buz gibi bir gerçektir! Bunu inkâr ederek bu krizle mücadele edilemez. Ayda bir defa ev ödevi hazırlayıp iş adamlarına, gerçeklere dayanmayan sunumlar yaparak bu krizle mücadele edilemez. Derhal, Türkiye'nin sanayicileriyle, üreticileriyle birlikte bir çözüm merkezi oluşturulmalıdır. Derhal üretim ekonomisinin temelleri atılmalıdır. Türkiye'nin üretim envanteri çıkarılmalıdır. İthalat gümrük duvarları örülerek kontrol altına alınmalıdır.  Şayet bu kriz inkar edilip gerekli önlemler alınmazsa daha büyük toplumsal krizlerle karşı karşıya kalacağımız gün gibi ortadadır.

Buradan TOFAŞ işçilerine ve diğer tüm emekçi sınıflara sesleniyorum. Vereceğimiz emek mücadelesi aynı zamanda bir vatan mücadelesidir. Çünkü bu krizin merkezi ABD emperyalizmidir. İşçi sınıfı bu mücadeleye bir vatan savunması temelinde yaklaşmalıdır. Bu ülkeyi yönetemeyen, bu savaşın içinde yalpalayan ve sürekli cephe şaşıran AKP iktidarına da gereken cevabı vermelidir. 

Yalnız! İktidara gereken cevabı verirken başka bir tehlikenin de yörüngesinden uzak durunuz! Önümüzdeki dönemlerde kaçınılmaz olan işçi hareketleri ABD - FETÖ - PKK ve ne yazık ki CHP yönlendirmeleriyle salt iktidar karşıtlığı temeline oturmamalıdır. Burada bu süreçleri vatan savaşı cephesinden yönetecek tek güç Vatan Partisi ve diğer milli unsurlar ve Türk Milletidir. Verilecek emek mücadelesi işçisiyle köylüsüyle esnafı ve sanayiciyle birlikte omuz omuza verilmelidir. Vatan Partisi dün Cargill işçilerinin mücadelesinde olduğu gibi bugün burada olduğu gibi her yerde emek ve vatan mücadelesinin merkezinde olacaktır" dedi.

                                                                                   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.