Hava Durumu

Bursa'da 17 öğrenci hastanelik oldu! KYK'dan açıklama...

Bursa'da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtta 13 kız öğrencinin zehirlenmesiyle alakalı irmik helvası incelemeye alındı. KYK Bursa İl Müdürü Hüseyin Uysal, irmikten şüphelendiklerini ancak henüz net bir bilgi olmadığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2018 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 17 öğrenci hastanelik oldu! KYK'dan açıklama...

Olay, Uludağ Üniversite'sinde meydana geldi.  Halime Hatun Öğrenci Yurdu'nda akşam yemeğinde "irmik tatlısı" yiyen bazı öğrencilerde mide bulantısı, ateş, ishal gibi rahatsızlıklar baş gösterince öğrenciler hastanaye kaldırıldı.

 Hastanede tedavi edildikten sonra gıda zehirlenmesi şüphesinin üzerine yurda çok sayıda ambulans sevk edildi. Mide bulantısı yaşayan 13 üniversite öğrencisi, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Hastanede yapılan müdahale sonrası 8 öğrenci taburcu edilirken, 9 öğrencinin ise kontrol amaçlı hastanede müşahede altında tutularak tedavilerine devam edildiği öğrenildi. 
Öte yandan Kız Öğrenci yurdu önünde ambulansların hazırda bekletildiği görülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

KYK Bursa İl Müdürü Hüseyin Uysal, özel bir şirket tarafından hazırlanan yemekten alınan numunelerin tahlil için laboratuvara gönderildiğini söyledi. Uysal, "Zehirlenmenin irmik helvasından olduğunu düşünüyoruz. Fakat henüz net olarak helva diyemeyiz. Alınan numuneleri laboratuvara gönderdik. Yapılacak tahliller neticesinde kesinlik kazanacak. Öğrencilerin sağlık durumları iyi. Tedavilerinden sonra hepsi taburcu edildi. Şu anda eğitimlerine devam ediyorlar. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı" dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.