Hava Durumu

Bursa'da 2017 yılında neler yaşandı?

2017, Bursa'da siyasetten spora, ekonomiden asayiş olaylarına kadar çok çarpıcı olayların yaşandığı bir yıl oldu. YeniDönem gazetesi 2017'de kentte yaşanan önemli gelişmeleri ve konuları sizler için derledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 2017 yılında neler yaşandı?

BAŞKAN'A ÖLÜM TEHDİDİ

Ocak ayına damga vuran en önemli konu Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın çarpıcı iddiası oldu. O dönem belediyenin bütçesinden kendine lüks araç almak istediği iddiaları nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, "Ölüm tehditleri alıyorum. Bana zırhlı araç verilse yeridir" dedi.

BURSA TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKTI

YeniDönem gazetesinin gündeme getirdiği, Türkmen kenti Telafer'deki DEAŞ ve Haşdi Şabi zulmünden kaçıp Bursa'ya gelen yaklaşık 200 Türkmenlerin dramı kentte en çok konuşulan konu oldu. Bursalıların duyarlılığı sayesinde Türkmenlerin sorunları bir nebze olsa da çözüldü.  Terör zulmünden kaçıp günlerdir sınırda aç susuz bekleyen yaklaşık 3 bin Türkmen de girişimler sonucunda yurda giriş yaptı.

YUNUSELİ HAVAALANI 16 YIL SONRA AÇILDI

Bursa'da, Yenişehir Havalimanı'nın yapılmasının ardından 2001'de kapatılan Yunuseli Havaalanı, 16 yıl aradan sonra 1 Şubat 2017'de yeniden hizmete açıldı. Açılıştan 20 gün sonra ise BURULAŞ'ın seferlerinin uygunsuz olduğu gerekçesiyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından durdurulduğu iddiası gündeme geldi.

YPG'YE GÖNDERİLEN ZIRHLI ARAÇ GEMLİK'TEN

Suriye'de terör örgütü YPG'ye yapılan askeri yardımlar,  Şubat ayında da gündemdeki sıcaklığını korudu. YeniDönem gazetesi, iki ülke arasında gerginliğe neden olan yardımlarla ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.  ABD yönetimince aleni bir şekilde Suriye'deki PKK'lı teröristlere tahsis edilen son teknoloji askeri zırhlı araçların, Gemlik Serbest Bölgesi'nde üretildiği ortaya çıktı. Bu haber, kent gündemini uzun süre meşgul etti.

BURSASPORLU FUTBOLCULARA SALDIRI

Şubat ayında Bursaspor'un, Kasımpaşa'ya 4-0 yenildiği maçın ardından bir grup taraftar yeşil beyazlı futbolculara saldırdı. Yolda durdurdukları takım otobüsüne dalan seyircilerle futbolcular arasında tekmetokatlı kavga yaşandı. Olayda kaleci Harun Tekin yüzünden yaralandı.  Üzücü olayın ardından açıklama yapan Başkan Ali Ay, "Taraftar profilinin değişmesi gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. Böyle taraftarlık olmaz olsun. Biz top oynuyoruz, savaşa gitmiyoruz. Bu olay Bursaspor tarihine kara leke olarak girmiştir" dedi.

BURSA'YI YASA BOĞAN KAZA

Ankara'daki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılmak için yola çıkan Türk Metal Sendikası'na üye işçi kadınları taşıyan otobüs, Mezitler'de kaza yaptı. Acı olayda 7 kadın hayatını kaybetti, 39 kişi de yaralandı.

AMAN HAA...  

5 Nisan'da toplu açılış törenine katılmak için kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı binlerce Bursalı bağrına bastı. Atatürk Meydanı'ndaki coşkulu kalabalık karşısında çarpıcı açıklamalar yapan Erdoğan, Bursa'ya da önemli müjdeler verdi. Konuşmasının sonunda Büyükşehir eski Belediye Başkanı Altepe'ye yaptığı uyarı, programa damga vurdu. Erdoğan, Altepe'ye, "Burası böyle yeşil kalsın. Aman ha buraya beton falan dikeyim demeyesin" dedi.

REFERADUMA BURSA NE DEDİ?

Anayasa'nın 18 maddesini ve ülkenin yönetim sistemini değiştirmeyi ön gören teklif nefes nefese geçen bir yarışın sonunda yüzde 51,37'lik 'Evet' oyuyla kabul edildi. 16 Nisan'da gerçekleştirilen tarihi referandumda Bursa yüzde 53,21 ile sistem değişikliğine onay verdi. İzmir, İstanbul, Ankara, Mersin, Adana gibi şehirlerin 'Hayır' dediği anayasa değişikliğine 'Evet' diyen en büyük il Bursa oldu. Bursa'nın 17 ilçesinden 6'sında 'Hayır' oyları galip gelirken,11 ilçede ise 'Evet' oyları sandıktan fazla çıktı.

YENİDÖNEM'E 6 ÖDÜL

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'BGC 2016 Başarı Ödülleri Yarışması'na  YeniDönem gazetesi 6 ödülle damga vurdu.  Genel haber dalında Özge Comba Alkış, köşe yazısı dalında Huriye Gül Kolaylı ve Lale Akasoy, spor köşe yazısı dalında Mustafa Özkeskin ve Engin Aksöz, gazete spor mizanpaj dalında ise Ali Şahin ödüle layık bulundu.

BURSASPOR'DA LE GUEN DÖNEMİ

Bursaspor haziran ayında Teknik Direktör Paul Le Guen ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. İmza törenin ardından açıklama yapan Fransız çalıştırıcı "Bu taraftarı mutlu etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.

ÇAVUŞOĞLU'NA ÖNEMLİ GÖREV

19 Temmuz'da kabinede revizyon yapıldı. 6 bakan ve 5 başbakan yardımcısı koltuğunu devretti. Revizyon öncesi Bakanlar Kurulu'nda tek bakanla temsil edilen Bursa, yeni dönemde de kabinedeki yerini korudu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu görevini Jülide Sarıeroğlu'na devrederken, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu sürpriz bir şekilde Başbakan Yardımcısı olarak yeni kabineye girdi.

BURSA'DA DEMOKRASİ ŞÖLENİ

15 Temmuz'da, tarihin gördüğü en büyük ihanete göğüs geren Türk Milleti, kanı ve canıyla kazandığı demokrasi zaferinin yıl dönümünde sokaklara döküldü. Tek yürek olan 80 milyon vatandaş, şehitlerini dualarla anıp, zaferini kutladı. Bursa'da da binlerce vatandaş, ellerine Türk bayraklarını alarak tarihi zaferi kutlamak için meydanlara döküldü, her yeri kırmızı beyaza bürüdü.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU BURSA'YA

Polonya'da, bilek güreşinde Avrupa Şampiyonu olan milli sporcumuz Gülistan Korkmaz, eylül ayında Macaristan'da düzenlenen turnuvada da dünya şampiyonluğuna ulaştı. Görükle Spor Kulübü'nün (GFC) sporcusu Gülistan Korkmaz, 50 kilo sol bilek finalinde Moldova'dan Valeria Chiparuş'u yenerek, Türkiye'ye şampiyonadaki bayanlar kategorisinde ilk altın madalyasını kazandırdı.

VE ALTEPE İSTİFA ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istemesine rağmen daha önce yaptığı açıklamalarda görevini bırakmayacağını söyleyen Büyükşehir eski Belediye Başkanı Recep Altepe, partisi ile ters düşmeyeceğini belirterek 23 Ekim'de istifa etti. Altepe istifa açıklamasında, herhangi bir cemaatle bağlantılarının olmadığına vurgu yaparak, hizmetlerini en başarılı şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Altepe'nin yerine İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş getirildi. 2 Kasım tarihinde yeni görevine başlayan Aktaş, hızla Bursa'nın en önemli sorunlarına el attı. En dikkat çekici hizmeti ise su ve ulaşım ücretlerinde indirime gitmesi oldu.

GÜRSA'DA PATLAMA

8 Kasım'da n Gürsu ilçesinde bulunan Uludağ Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir boya ve iplik fabrikasında meydana gelen patlamada 5 işçi hayatını kaybetti, 16 işçi de yaralandı. Patlamaya ilişkin hazırlanan ve Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan bilirkişi raporunda, patlamanın "yorgun kazan"ın yüksek basınca dayanamaması sonucu meydana geldiği belirtildi.

OTOMOTİV TEST MERKEZİ RESMEN BURSA'NIN

Türkiye'nin hayata geçireceği en büyük projelerden Otomotiv Test Merkezi resmen Bursa'nın oldu. Yapımı yılan hikâyesine dönen, uzun süre uygun arazi bekleyen, 'başka bir şehre kaptırdık' denilen dev projenin Yenişehir'de yapılmasını öngören protokol 2 Aralık'ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Başbakan Yardımcısı Faruk Özlü arasında imzalandı.

ŞEHRİN ORTASINA SAPLANMIŞ HANÇER

Uzun yıllardır tartışılan Doğanbey TOKİ konutları, Aralık ayında en çok konuşulan konular arasında yer aldı. 2 Kasım'da Recep Altepe'nin yerine göreve gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğanbey TOKİ konutları için 'Şehrin ortasına saplanmış bir bıçak gibi' ifadelerini kullandı. 'Yıkılacak mı kalacak mı?' tartışmalarının odağındaki binalarda bir de asansör sorunu patlak verdi. Bina sakinleri, devre dışı bırakılan asansörler nedeniyle 22. kata merdivenden çıkmak zorunda kaldı.

'GEMLİK'İN ÖNÜ AÇILDI'

 24 Aralık'ta OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile deprem riskiyle karşı karşıya olan Gemlik'te yeni yapılaşmaların önü açıldı. 'Yeni Gemlik'in önünde artık engel kalmadığını belirten Başkan Refik Yılmaz, "Hemşehrilerimize güvenli konutlar inşa edeceğiz" dedi.

KANAYAN YARA: KADIN CİNAYETLERİ

Türkiye'nin kanayan yarası kadın cinayetleri, 2017 yılında da durmadı. Bursa'da yılın farklı aylarında, sudan sebepler yüzünden 7 kadın, erkek cinayetine kurban gitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.