Hava Durumu

Bursa'da 4 kadından biri! 'Erkekten bir farkım yok!

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, 154 vatman içinde sadece 4'ü kadın... 17 yıldır bu işi yaptığını belirten Zeynep Özbaşaran, "Kadınlar bu işi erkek işi olarak görmesin. Ben 17 yıldır bu işi rahatlıkla yapabiliyorum. Kadınlar da çok rahat yapabilir, yeter ki istesinler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 4 kadından biri! 'Erkekten bir farkım yok!

Bursa Ulaşım Toplu Taşıma İşletmeciliği Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ'de (BURULAŞ) 869 otobüs şoförü içinde sadece 1 kadın çalışan bulunurken, 154 vatmanın ise 4'ü kadınlardan oluşuyor. 

Kadın sürücüler, günde yaklaşık 500 bin yolcu taşıyan araçla

rın kullanılmasında gösterdikleri performansla takdir topluyor.

Günde yaklaşık 300 bin yolcu taşıyan metrolardaki 4 kadın vatmandan biri olan Zeynep Özbaşaran da 17 yıldır bu işi yaptığını söyledi.

Evli ve bir çocuk annesi 41 yaşındaki Özbaşaran, 17 yıl önce BURULAŞ'ın sınavlarını kazanarak vatmanlığa adım attığını ifade ederek, "İşletmenin ilk kadın vatmanlarından biriyim. Uzun süreden beri aynı işi yaptığımız için erkeklerden bir farkımız yok, alıştık. Onlarla aynı işi yapıyoruz. İlk zamanlarda bizi görünce çok şaşıran oluyordu. Gelip tebrik edenler de oluyordu. Zaman içinde Bursa halkı da bize alıştı" diye konuştu.

Özbaşaran, kadınlara tavsiyede bulunarak, "Kadınlar bu işi erkek işi olarak görmesin. Ben 17 yıldır bu işi rahatlıkla yapabiliyorum. Kadınlar da çok rahat yapabilir, yeter ki istesinler" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.