Hava Durumu

Bursa'da 500 öğrencinin yaptırdığı okul ilk mezunlarını verdi

Bursa'da yaklaşık 500 öğrencinin harçlıklarını biriktirerek, bundan 12 yıl önce yapımına başlanan okul, bu yıl ilk mezunlarını verdi. O gün büyük özveriyle başlanan proje bugün dünyaya örnek gösteriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 500 öğrencinin yaptırdığı okul ilk mezunlarını verdi

2005 yılında Bursa 'da okuyan 11 öğrenci okul yaptırmak için kolları sıvadı. Amaçlarına ulaşmak  için kaynak arayan yaşları 10 ila 14 arasında değişen 11 öğrenci, harçlıklarını biriktirmeye ve kurumlardan yardım toplamaya başladı. Daha sonra bu kampanya o kadar büyüdü ki, öğrencilerin sayıları 500'e ulaştı. Hayırsever öğrenciler UNICEF ürünlerini satmaktan, geri dönüşüm malzemeleri toplamaya ve hatta müzikal sahnelemeye kadar çeşitli işler yapıp para topladılar. Meblağ 600 bin TL olunca da okulun temeli atıldı. Nilüfer Belediyesi de  bütçesinden 2,5 milyon TL ayırarak yarım kalan inşaatı tamamladı. Böylece 500 çocuğun katkılarıyla Nilüfer'e Barış Anadolu Lisesi kazandırılmış oldu.

DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

2016-2017 yılında ilk mezunlarını veren lisede okulun yapılmasını sağlayan 500 öğrenciden 4'ü geçtiğimiz günlerde okulu ziyaret ederek, öğrencilerle buluştu.O zamanın çocukları olan gençlerin gerçekleştirdiği proje bugün dünyaya örnek gösteriliyor.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan eski öğrenciler hayallerinin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek "O zamanlar hevesle başladığımız projenin bugün meyvelerini görmek bizi gururlandırıyor. Bu zorlu yolda bize desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.