Hava Durumu

Bursa'da 6 çocuğun koruyucu ailesi oldular

Bursa'da bir çift, kimsesiz çocuklardan 6 tanesine koruyucu ailelik yapıyor.  Bir yakınlarından etkilenerek böyle bir karar aldıklarını söyleyen aile, "Herkes yapabilir yeter ki yürekten istesinler" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2017 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2017 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da 6 çocuğun koruyucu ailesi oldular

Gülnur ve Adnan Menderes Sevinç çifti, 1999 Marmara Depremi'nin ardından koruyucu aile olan yakınlarından etkilendi. O dönem küçük olan öz çocuklarının biraz büyümesini bekleyen çift, 2004 yılında bir kız çocuğuna "misafir aile" oldu.Bir süre sonra aynı kız çocuğunun koruyucu aileliğini üstlenen çift, bunun ardından iki erkek çocuğun koruyucu aileliğini üstlendi.

BİRİ SP HASTASI 3 KARDEŞİN KORUYUCU AİLESİ

Şu an ikisi kardeş, biri engelli 3 kız çocuğuna koruyucu ailelik yapan çiftin bu davranışı komşularına da örnek oluyor. Gülnur Sevinç, 2004 yılında ilk baktıkları kızın şu an evlendiğini ve 3,5 aylık bir bebeğinin bulunduğunu söyledi. Diğer erkek çocukların da yanlarından ayrılıp kendi düzenlerini kurduğunu anlatan Sevinç, kendi öz oğlunun da şu an üniversite eğitimi gördüğünü aktardı.

Sevinç, koruyuculuğunu üstlendikten sonra yanlarından ayrılan çocuklarla halen görüştüklerini belirterek, "Şu an ikisi kardeş, biri Serebral Palsi (SP) hastası 3 kız çocuğuna koruyucu ailelik yapıyoruz. Kardeşlerin biri ortaokula, diğeri ise liseye gidiyor. Büyük kızları daha bebekken almıştık. Artık biz geniş bir aileyiz. Allah bana güç kuvvet verdikçe onlara bakmaya devam edeceğim." diye konuştu.

 "HERKES YAPABİLİR YETER Kİ İSTESİNLER"

Sevinç, SP hastası 4,5 yaşındaki kız çocuğunu 3 aylıkken aldıklarını dile getirerek, şöyle devam etti: "Kızımız, ilk geldiğinde gözleri görmüyordu. Şimdi gözleri görüyor. Doktorlar tedavinin yanında sevginin önemli olduğunu söylüyor. Gerçekten sevgi çok önemli. Kızımız şimdi desteksiz oturmaya başladı ve yavaş yavaş konuşuyor. Bunlar hep sevgiyle oldu. Bundan sonra başka çocuklara da bakmayı istiyoruz. Her aile bir çocuğun elinden tutsa, ona ev ortamı açsa sevgiyle büyütse ne güzel olur. Bu işi herkes yapabilir yeter ki yürekten istesinler."

"KIZLARIMIZIN DÜĞÜNÜNÜ GÖRMEK İSTİYORUZ"

Adnan Menderes Sevinç (53) de kendilerinin bu davranışını gören bazı komşu ve akrabalarının da koruyucu aile olmaya karar verdiğini söyledi.

Küçük yaşta babasız kaldığını hatırlatan Sevinç, "Babasızlığın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bundan dolayı koruyucu aile olmak istedim. Sevgi çok önemli. Allah uzun ömür verirse kızlarımızın düğününü görmek istiyoruz. Gücümün yettiği kadar koruyucu ailelik yapmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

"BU ÇOK BÜYÜK BİR ÖZVERİ"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş ise koruyucu aile hizmetinin devlet denetiminde gerçekleştiğini söyledi. Koruyucu ailelere devletin maddi destek sağladığına da değinen Öneş, koruyucu aileye verilen çocuğun aile sıcaklığında yetiştiğini dile getirdi.

 

Öneş, sevinç ailesinin bugüne kadar devlet korumasındaki 6 çocuğa özveriyle baktığını belirterek, "Ailemiz şu an ikisi kardeş, biri engelli 3 çocuğa bakıyor. Birçok aile engelli olduğu için kendi öz çocuğuna bakmazken Sevinç ailesi şu an yüksek derecede engeli bulunan 4,5 yaşındaki kızımıza bakıyor. Bu çok büyük bir özveri. Sevinç ailesi bu davranışıyla örnek oluyor." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.