Hava Durumu

Bursa'da aç kalan köpekler geyiklere saldırdı

Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde aç kalan başıboş köpekler, bakanlığa ait alandaki geyiklere saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da aç kalan köpekler geyiklere saldırdı

Bursa Uludağ Üniversitesi'nde 2004 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kurulan etrafı çevrili çiftlikteki geyiklere köpekler saldırdı.

Sabah erken saatlerde meydana gelen olayı gören vatandaşlar dehşete düştü. Tanıklar, daha önce de aynı olayın meydana geldiğini, bilgi vermelerine rağmen yetkililerin ilgilenmediğini belirtti.

Konuyla ilgili konuşan Esra Kargı isimli vatandaş geyiklerin bulunduğu alana 15 gün önce başı boş köpeklerin dadandığını aç kalan köpeklerin her gün bir geyiğe saldırdığını söyledi. Konuyu yetkililere bildirdiklerini de sözlerine ekleyen Kargı, "Köpekler geyikleri sıkıştırıyor etraflarını sarıp saldırıyorlar. Son bir haftada 3 geyiği parçalayıp yediler, çok üzüldük" dedi.

100'ün üzerinde geyiğin bulunduğu alandan geçen yıl İzmit'e 7, Giresun'a 6 kızıl geyik gönderilmişti. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı. Alanı Uludağ Üniversitesi'nin Orman ve Şu İşleri Bakanlığı'na tahsis ettiği, hayvanların güvenliği ve nakliyesinden bakanlığın sorumlu olduğu, geyiklerin sağlık sorunlarıyla ise Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nin ilgilendiği, tel örgülerin bazı bölümlerinde açılmaların yaşandığı bakanlık yetkililerine durumun bildirildiği öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.