Hava Durumu

Bursa'da acı bekleyiş... Eşinin cesedi bulundu, kendisi 28 gündür kayıp!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde arızalanan tekneden denize atlayan Serdar Sincan 28 gün geçmesine rağmen hala bulunamadı. Aynı olayda Sincan'ın eşinin cesedi bulunmuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2019 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2019 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da acı bekleyiş... Eşinin cesedi bulundu, kendisi 28 gündür kayıp!

Gemlik'in Kurşunlu Bölgesinde 9 Haziran tarihinde 10 arkadaş tekneyle denize açıldı. 3 kişi yüzmek için denize girerken, 7 kişi teknede kaldı. Bu sırada tekne arıza yaparak sürüklenmeye başladı. Teknedekilerin ihbarı üzerine bölgeye Jandarma Arama Kurtarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi.

Teknede mahsur kalan Tolga Denizligil, Eda Denizligil, Çınar Denizligil, Ela Denizligil, Ebru Şipka, Ela Şipka ve Yiğit Şipka ekipler tarafından kurtarılıp karaya çıkarılırken, Serdar Sincan (44), Nataila Sincan (40) ve Yaman Şipka (49) ise denizde yüzerken kayboldu.

Sabahın ilk ışıklarında dalgıçlar tarafından arama çalışmaları başladı. Tekneden yüzmek için atlayan ve kaybolan 3 kişiden biri olan Yaman Şipka sabahın ilk ışıklarıyla beraber yüzerken bulundu. 

(Serdar Sincan)

Denizde kaybolan karı koca Serdar Sincan ve Natalia Sincan'ı arama çalışmalarına devam eden ekipler, Natalia'nın cesedini Mudanya açıklarında buldu. Fakat eşi Serdar Sincan'ın cesedi aradan geçen 28 güne rağmen hala bulunamadı. Kayıp adamın bulunması için çalışmalar devam ediyor. 

(Yaman Şıpka, olaydan 12 saat sonra sağ bulunmuştu.)

ŞIPKA OLAYI BÖYLE ANLATMIŞTI:

Şipka motorun arıza yaptığını fark ettiklerini motoru durdurduktan sonra arkadaşları Serdar ve Natali ile denize atladığını fakat olumsuz hava şartları sebebi ile 5 dakika içerisinde gözden kaybolduklarını kaydetti. 

Denizde kaybolduktan sonra bir süre Serdar ve Natali Sincan ile bir arada durduklarını bu esnada Serdar'ın kendisine 'Sonumuz böyle mi olacaktı' demesi üzerine büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Şıpka, "Yola çıktıktan bir müddet sonra motorun hararet yaptığını anladık. Motoru durdurup ara verdik. Bu esnada havada poyraz vardı. Biz denize atladık çok sert estiği için poyraz tekneyi bir tarafa bizi de bir tarafa attı. 5 dakika içinde gözden kaybolduk. Beklemeye başladık. Natali ile bir saate yakın konuştuk ama Serdar "sonumuz böyle mi olacaktı" deyince çok üzüldüm. Natali'nin cesedi bulundu, Serdar da hala aranıyor. Serdar'ı motive etmeye çalıştım ama Serdar gözden kayboldu. Daha sonra tesadüfen Natali ile bir araya geldik. Burada bir müddet sohbet ettik fakat daha sonra Natali de gözden kayboldu. Bu sefer kendi başımın çaresine baktım. Bildiğim bilgileri uyguladım. Hipotermi mesela çok işe yaradı. Deniz suyu yutmamam gerektiğini fazla efor sarf etmemem gerektiğini biliyordum ve bunlar hayatımı kurtardı. Eşimle 12 saat sonra bir araya gelmek müthişti. Lise arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Eşime çok destek olmuşlar. Bir araya gelince çok mutlu olduk ama 5 dakika sonra Natali ve Serdar aklıma gelince o sevinç yerini hüzne bıraktı" dedi.

AYNI GÜN BABASINI KAYBETTİ  

Yaman Şıpka, kurtulduğuna sevinirken aynı gün babası Muhammet Şipka'nın (70) ani ölümüyle büyük şok yaşadı. Eve gelip babasına müjdeli haberi verdiklerini anlatan Yaman Şıpka, "Annem ve babam yaşlı olduğu için onlara haber verilmedi, ağabeyime haber verildi. Abim geldi İstanbul'dan onlarla birlikte kaldı gece. Tabi olay çok önemli olduğu için kurtulduktan sonra anne ve babama kendim haber vermek istedim. Sabah eşim, abim ve ben annemlerin yanına gittik. Ben onlara iyi olduğumu söyledim. Evden çıktıktan 10 dakika sonra abim arayıp babamın kalp krizi geçirdiğini söyledi. Daha sonra babamı kaybettik" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.