Hava Durumu

Bursa'da açığa alınan mahkeme başkanından, Erbakırcı hakkında suç duyurusu

HSK tarafından açığa alınan Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Fahrettin Baş, 'mor beyin' yazılımı yaptığı iddia edilen FETÖ firarisi eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da açığa alınan mahkeme başkanından, Erbakırcı hakkında suç duyurusu

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bylock kullandığı iddiasıyla tutuklanan ve 8 ay sonra serbest kalan, HSK tarafından açığa alınan Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Fahrettin Baş, mor beyin yazılımını yaptığı iddia edilen FETÖ firarisi eski TÜBİTAK çalışanı Kemalettin Cengiz Erbakırcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

31 Ekim'de, tutulduğu Silivri Cezaevi'nden adli kontrol şartıyla serbest kalan Baş'ın, bylock IP'lerine yönlendirilmiş oldukları tespit edilen toplam 11 bin 480 adet GSM numarası kullanıcısı arasında olduğu belirlendi. Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Baş, FETÖ'nün gizli haberleşme programı bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklandığını ve 10. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz olarak yargılandığı davanın ilk duruşmasının 1 Şubat'ta yapılacağını anımsattı.

Baş, geçtiğimiz Şubat ayında tutuklandığını ve yaklaşık 9 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olduğunu belirterek, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı çalışma sonucu 11 bin 480 kişi içinde benim de aynı mağduriyete uğradığım ortaya çıktı. Tamamen FETÖ denen hain örgütün kumpasına uğradığım ortaya çıktı. Şimdi 'mor beyin' denen uygulamayı yapan Erbakırcı hakkında iftira, suç uydurma, sahte delil uydurma ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından suç duyurusunda bulunuyorum Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına" diye konuştu.

Baş'ın avukatı Erdal Yıldız ise, müvekkilinin başından beri bu örgütün karşısında durduğunu, örgüt üyesi olmasının, bylock kullanmasının mümkün olmadığı yönünde yazılı ve sözlü taleplerde bulunduklarını vurgulayarak şunları söyledi: "Müvekkilim tutuklanmasından kısa bir süre sonra örgütün iletişim ve teknolojide çok ilerde olduğunu, 'bylock'un da bu bağlamda düşünülebileceğini, örgüt üyesi olmayan kişilerin de bylock kullanıcısıymış gibi gösterilerek, uygulamanın sulandırılmaya çalışıldığını yazılı taleplerimizde belirtmiştik.

Müvekkilimin virüs sistemiyle bylock kullanıcısı olduğu belirlenmiş ve bylock listesinden çıkarılmıştır. Mağduriyeti sonlandırıldığı için mutluyuz. Umarız başka mağdurların da mağduriyetleri adli makamların yapacağı çalışmalarla aydınlığa kavuşur. HSK tarafından hala soruşturma yürütülüyor fakat biz yeni gelişmeden sonra mesleğe dönüşüne de onay verileceğini düşünüyoruz."

Baş ve avukatı, açıklamanın ardından Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında terör örgütü mensubu olduğu iddiasıyla soruşturma yürütülen Kemalettin Cengiz Erbakırcı tarafından geliştirilen mor beyin yazılımıyla 11 bin 480 GSM numarası kullanıcısının bylock IP'lerine yönlendirildikleri tespit edilmişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.