Hava Durumu

Bursa'da Adana karpuzuna rakip çıktı

Bursa'da yetişen karpuzlara büyük rağbet var. Öyle ki İnegöl Çavuşköy'de toplanan karpuzlar daha ilçe merkezine indirilmeden tükeniyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2017 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2017 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Adana karpuzuna rakip  çıktı

Çavuşköy sakinlerinin yüzde 90'ının üretimini yaptığı karpuz adeta yok satıyor. 400 dönüm alanda susuz yöntemle yetiştirilen karpuzlardan bu sene 2 bin ton rekolte bekleniyor. Tadı ve sulu olmasıyla İnegöllülerin damağına hitap eden karpuz, İnegöl şehir merkezine inemeden tükeniyor.

Çavuşköy Muhtarı Hasan Akalın, "Karpuz hasadımız başladı.Bu yıl 400 dönüm karpuz ektik. Bu sene oldukça verimli geçti. Geçen yıla nazaran daha çok verim aldık. Dönümünden 5-6 ton civarında karpuz almaktayız. Bu sene rekoltemiz 2 bin ton civarında olur" dedi.

MERKEZE İNEMİYORUZ

İnegöl'de taleplere yetişemediklerinin altını çizen Akalın, "Çok aşırı talep var. Karpuzumuz tatlı ve sulu. İhracat düşünüyoruz. Alıcılar bizi arıyorlar ama bize yakın olan Akhisar'dan merkeze inemiyoruz. Römorkları doldurup mahalleye indiğimizde karpuzlar kısa sürede tükeniyor. Yok satıyoruz. Adana karpuzu önce hasat edildiği için biz de tükettik. Bizim karpuzumuz Adana karpuzundan kat kat üstün. En azından biz organik ürün yetiştiriyoruz. Sulama yapmıyoruz, herhangi bir tarım ilacı kullanmıyoruz. Çekirdekten alıp fide olarak yetiştirdikten sonra ekim yapıyoruz. Büyük alanlarda karpuz üretimi yapmadığımız için bizim karpuzun kalitesi yüksek" ifadelerini kullandı.

Karpuzun kilosunu 1 TL'ye sattıklarını ifade eden Hasan Akalın, "Hasadımızı imece usulü yapıyoruz. Sulama yapmıyoruz. Ağırlı 9 ila 13 kilo arasında değişiyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.