Hava Durumu

Bursa'da aday adayları AK Parti'ye koştu

AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nda aday adaylığı süreci sona erdi. Büyükşehir için 5 aday başvuru yaparken, toplam 17 ilçe belediye başkanlığı için şuana kadar adaylık başvurusunda bulunanların sayısı ise 176 olarak belirlendi

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2018 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2018 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da aday adayları AK Parti'ye koştu

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, aday adaylığının sona ermesi nedeniyle yaptığı açıklamada, 5-12 Kasım tarihleri arasında alınan başvuruların yoğun talep nedeniyle 16 Kasım'a uzatıldığını hatırlattı. Teveccüh gösterip partiye başkan adaylığı için başvuruda bulunan adaylara teşekkür eden Salman, 18 Kasım Pazar ise temayül yoklaması yapılarak teşkilatın eğiliminin belirleneceğini söyledi.

Temayül yoklamasının sonuçlarının genel merkez tarafından değerlendirileceğini, son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vereceğini vurgulayan başkan Salman, "Aday adaylığı süreci Demokrasi şöleni havasında geçti. Her zaman olduğu gibi yine yoğun bir başvuru aldık. Adaylık başvurusu yapan tüm partililerimiz bizim için değerlidir. Aday adayları arasında kardeşlik hukuku geçerlidir. Parti üst yönetimimizin davamızı en iyi şekilde temsil edecek adayları belirleyeceğini inancımız tamdır. Bundan sonraki süreçte bize düşen görev belirlenen adayımızın yanında durmak ve seçim çalışmalarında her türlü desteği vermektir" dedi.

Büyükşehir'e 5 aday

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvuran 5 ismin; Rüstem Cengiz, Mahmut İnan, Sedat Yalçın, Celil Çolak ve Mustafa Öztürk olduğunu kaydetti.

İlçelerde ilk 3

AK Parti Belediye başkan aday adaylığı en yüksek başvuru 20 adayla Osmangazi olurken, İnegöl 16 aday, Büyükorhan için 15 aday başvurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.