Hava Durumu

Bursa'da akıl almaz olay! 8 yıl boyunca hastaları dolandırdı! Serbest bırakıldı!

Bursa'da sahte profesör sertifikası düzenleyip tedavi merkezi işleten E.N.K. isimli şahıs gözaltına alındı. Sahte profesörü, şifa bulamayan hastalar ortaya çıkardı. Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2018 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da akıl almaz olay! 8 yıl boyunca hastaları dolandırdı! Serbest bırakıldı!

Bursa'da E.N.K. adlı şahıs, üzerinde Pensilvanya Üniversitesi'nin logolarının bulunduğu sahte profesör sertifikası hazırlayıp 8 sene boyunca kekemelik ve konuşma bozukluğu üzerine bu belgeyle tedavi merkezi işletti. E.N.K.'ye tedavi için giden ve bir türlü iyileşemeyen hastalar şüphelenince durumu polise bildirdi.

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlarla Büro Amirliği tarafından yapılan detaylı araştırmada, E.N.K.'nın birçok yerel ile ulusal kanalda kekemelik üzerine programlara ve söyleşilere katıldığı, kullandığı profesör, pedagog, doçent ve diş terapisti unvanlarının sahte olduğu, sadece lise mezunu olduğu tespit edildi.

ÇOK SAYIDA SAHTE BELGE ELE GEÇİRİLDİ

Hastaları dolandırdığı tespit edilen E.N.K.'nin iş yerine ve evine baskın düzenlendi. Baskın sırasında yapılan aramalarda şahsa ait profesör, doktor ve doçent unvanları ile birçok kurum ve kuruluştan aldığı belgeler, hasta kayıt formu, makbuz ve kaşeler ele geçirildi. Şahıs gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

YANLIŞLIKLA PROFESÖR DEDİLER BEN DE DEVAM ETTİM

Emniyette verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen sahte profesör, sertifika aldığını, sertifikaya yanlışlıkla profesör yazıldığını ve kendisinin de bu sebepten ötürü profesör unvanını kullandığını ileri sürdü. 

SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen süpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.