Hava Durumu

Bursa'da alkışlanacak hareket! Çalışanlarını sevince boğdu

Ekonomik darboğazdan geçen Türkiye'de birçok firma işçi çıkarmaya giderken Bursa'nın uluslararası düzeydeki markası Uludağ İçecek, yılbaşını beklemeden çalışanların maaşlarına yüzde 10 zam yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2018 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2018 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da alkışlanacak hareket! Çalışanlarını sevince boğdu

-N. Nuri YAVUZ-

Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) tartışmaları ve şeker pancarı fabrikalarının satılmasının gündeme geldiği dönemde kamuoyuna 'Memleketimizin pancar şekeriyle üretim yapmaya devam edeceğiz' ifadeleriyle seslenen Uludağ İçecek, yine örnek bir uygulamaya imza attı. Sosyal medyada yayılan ve şirket yetkililerinden doğruladığımız bilgiye göre Uludağ İçecek yönetimi, ekonomik dalgalanmalar,  enflasyon artışı ve alım gücünün düşmesi nedeniyle yılbaşını beklemeden çalışanlarının aylık maaşlarına yüzde 10 zam yapma kararı aldı.

ENFLASYONA TAMAMLANACAK

Şirketin CEO Mete Öz imzasıyla çalışanlarına gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verildi:  "Dünyada ve Türkiye'deki ekonomik dalgalanmalar ve ülkemizdeki enflasyon artışı, sektör fark etmeksizin tüm şirketleri etkilemiştir. Piyasalardaki gelişmeler hepimizin alım gücünün azalmasına sebep olmuştur. Bu doğrultuda Uludağ İçecek Yönetimi, şirketimizin her zaman en değerli kaynağı olan çalışanlarımıza destek olmak amacıyla, 2019 Ocak ayını beklemeden 2018 Ekim ayından geçerli olacak şekilde çalışanlarımızın aylık ücretlerine yüzde 10 oranında artış yapılmasına karar vermiştir. 2019 Ocak ayında ise yapılan bu ücret artışı oranı, 2018 sonunda açıklanacak olan enflasyon oranına tamamlanacaktır. Köklü tarihimiz, güçlü stratejilerimiz, örnek yatırımlarımız ve Uludağ İçecek çalışanlarının yarattıkları eşsiz değer ile gelecek hedeflerimize birlik ve bağlılık içerisinde ulaşacağımıza olan inancım tamdır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.