Hava Durumu

Bursa'da armut üreticileri dertli

Bursa'nın Gürsu ilçesinde yetişen armutlar büyüklüğü ile şaşırtıyor. Bu seneki fiyatlardan memnun olmadıklarını söyleyen üreticiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2017 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da armut üreticileri dertli

Bursa'nın armutlarıyla meşhur ilçesi Gürsu'da yetişen devasa armutlar büyüklük bakımından kavunla yarışıyor. Armutların tanesi 1 kilo 155 gram ağırlığa kadar çıkarken, 5 tanesi ortalama 5 kilo geliyor. Armutlarının bu kadar büyük olmasının topraklarının verimli olmasına ve bahçelerine çok iyi bakmalarına bağlı olduğunu belirten Süleyman Oruç adlı üretici, "Yetiştirdiğimiz armutların büyüklüğü rekor seviyede. Bu yılın deveci armudu hasadına bugün başladık. Bir armudun büyüklüğü bu yıl 1 kilo 155 grama kadar ulaştı. Bu kadar kaliteli armutlar yetiştirmemize rağmen fiyatlardan memnun değiliz. Geçen yıl tarlada kilosunu 2 liraya sattığımız deveci armudunu bu yıl maliyetler artmasına rağmen 1 lira 50 kuruştan satıyoruz. Bu kadar emek ve masrafa rağmen para kazanamayınca mağdur oluyoruz" dedi.

Armut hasadının başladığını söyleyen Adaköy Muhtarı Abbas Erdem, yetiştirdikleri armudun birçok ülkeye ihraç edildiğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.