Hava Durumu

Bursa'da ayıları uyku tutmadı!

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki ayı barınağı ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvanat Bahçesi'ndeki ayıları kış uykusu tutmadı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle kış uykusuna yatmayan ayılara özel beslenme programları uygulanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2020 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2020 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da ayıları uyku tutmadı!

Türkiye'nin dört bir yanından doğada zarar görmüş ya da doğaya dönemeyecek halde olan ayılar Ovakorusu Barınağı'na getiriliyor

Burada özel programla doğal ortamda ayılara ölene kadar bakılıyor. Metabolizmaları yavaşlayan ayılara havuç, turp ekmek ve özel mama veriliyor.


Öte yandan Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliğinin üyesi olan Bursa Hayvanat Bahçesi'nde kar yağışının gecikmesi hayvanların kimyasını etkiledi.


Boz ayıların kasım ve nisan ayları arasında kış uykusuna yatması gerekirken, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ayıların uykusunu kaçırdı.

Ayıların kış uykusuna yatmadığını gören vatandaşlar durumu şaşkınlıkla karşıladı.Hayvanların metabolizmalarının hayli zayıflaması üzerine merkezde ayılara özel beslenme programı başlatıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.