Hava Durumu

Bursa'da balık ölümlerine neden olan fabrika tespit edildi!

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde meydana gelen balık ölümleri birçok kesimi ayağa kaldırdı. Vali İzzettin Küçük bugün yaptığı açıklamada olay neden olan fabrikayı belirlediklerini fakat isim veremeyeceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2017 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da balık ölümlerine neden olan fabrika tespit edildi!

Mustafakemalpaşa ilçesi Çeltikçi Mahallesi yakınından geçen Susurluk Deresi'nde yaşanan toplu balık ölümleri başta yöre halkı olmak üzere Bursa'da birçok kesimin tepkisine yol açtı. Dere kenarında yüzlerce ölü balığın kıyıya vurduğunu gören mahalle sakinleri ortaya çıkan manzaraya isyan ediyor.

Bu olay, sosyal medyada da çok konuşuldu. Duruma isyan birçok vatandaş sosyal medyada bu görüntülerin Bursa'ya yakışmadığını belirterek "rezalet" olarak nitelendiriyor. change.org'da bu görüntülerin son bulması için imza kampanyası da başlatıldı.

SUSURLUK ŞEKER FABRİKASI MI?

Bursa'nın Karacabey İlçesi Canbalı Deresi'nde de bu yıl içinde üçüncü kez tekrarlanan toplu balık ölümleri halkı çileden çıkarıyor.

Yaşanan acı olay Doğader tarafından protesto edildi. Vali İzzettin Küçük, bugün katıldığı bir toplantı sonrası balık ölümlerine sebep olan fabrikayı belirlediklerini belirterek, "Biz soruşturmamızı tamamladık. İsim veremeyeceğim. Bursa sınırlarında değil, Balıkesir'e bilgi verdik" dedi. Doğader yetkilileri, Vali Küçük'ün ismini vermediği fabrikanın geçtiğimiz haftalarda 3 yıl aradan sonra ürün alımına başlayan Susurluk Şeker Fabrikası olabileceğini öne sürdü.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.