Hava Durumu

Bursa'da biber üretimi masaya yatırıldı

Yenişehir'de düzenlenen 4. Uluslararası Biber Festivali'nde biber üretimi konuşuldu.Programda konuşan Tarım Müdürü Hakan Aranmaz ilçedeki üreticinin gerek bilgi ve gerekse ziraî teknolojiyi kullanmada başarılı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2017 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2017 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da biber üretimi masaya yatırıldı

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Aranmaz, U.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Vural ve U.Ü. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Öğretim Üyesi Sertaç Dokuzlu'nun konuşmacı olarak katıldığı konferans, Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kaymakam Suat Seyitoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Muhsin Özlükurt, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, daire amirleri ve siyasi parti ilçe başkanlarının katıldığı konferansta konuşan Tarım Müdürü Hakan Aranmaz, Yenişehir'de tarım ve bibercilik konusunda bilgi verdi.

Yenişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hakan Aranmaz

Hakan Aranmaz, "Yenişehir çiftçisi gerek bilgi ve gerekse ziraî teknolojiyi kullanmada başarılı. Yenişehir biberi hem çok kaliteli, hem de rekolte bakamından ülke ortalamasının çok üstündedir. Üstelik sadece biber değil, diğer sebzelerimiz de hem kaliteli, hem de rekolte bakımından çok üstündür. Yenişehir biberi gerçekten altın değerindedir. Bu festival sayesinde inşallah ekonomik anlamda da biberimiz hak ettiği değeri bulur' dedi.

Prof. Dr. Hasan Vural ziraî kooperatifleşme konusunda bilgi verirken, Öğretim Üyesi Sertaç Dokuzlu da Yenişehir biberinin pazarlanması meselesini ele aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.