Hava Durumu

Bursa'da bin kişilik fener alayı yürüyüşü

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yıl dönümünü Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programla kentte büyük coşkuyla kutlanması bekleniyor. Kortej yürüyüşüyle başlayacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde Demet Akalın ve Kolpa, Nilüfer ilçesinde Kıraç ve Osmangazi ilçesinde ise Edis vatandaşlara konser verecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2017 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2017 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da bin kişilik fener alayı yürüyüşü

Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. yılı Bursa Belediyesinin düzenlediği fener alayı yürüyüşünde bin kişi bir araya gelerek Saltanat Kapısı'ndan Heykel'e kadar meşale ve bando eşliğinde tamamladı. Bursa'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kortej yürüyüşüyle başlayacak. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım belediyelerinin düzenlediği programlarda Nilüfer'de Kıraç, Osmangazi'de Edis ve Yıldırım'da ise Demet Akalın ve Kolpa konser verecek. Konser alanında Bursalılara Türk Bayrağı dağıtılacak. Festival alanında kurulacak dev ekranda sergilenecek sürpriz gösteri, ses ve ışık gösterisiyle Cumhuriyet coşkusu zirveye ulaşacak. Alanda, İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından Büyük Türkiye Orkestrası sahne alacak.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulkadir Karlık "Muhteşem bir akşam muhteşem bir gece bu akşam. Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutluyoruz. Yıllardır kutlanmayan fener alayını bu akşam gerçekleştiriyoruz. Halkın coşkulu katılımı var. Güzel bir etkinlik, güzel bir kutlama oluyor. Kılıç kalkan gösterileri tiyatro gösterisi daha sonra inşallah burada hemşehrilerimizle Saltanat Kapı'da başlayıp Heykel'e yürüyerek fener alayını gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.