Hava Durumu

Bursa'da bir öğretmen daha sınıftan çıkarılıp darp edildi! İsyan dolu açıklama...

Bursa'da bir veli, çocuğuna tokat attığı iddiasıyla öğretmeni okul koridorunda tekme tokat dövdü. Öğretmenin darp edildiğini öğrenen diğer öğretmenler, okul önünde basın açıklaması yaparken, olay anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da bir öğretmen daha sınıftan çıkarılıp darp edildi! İsyan dolu açıklama...

Bursa'da öğretmene şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Son olay Nilüfer ilçesi Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu'nda meydana geldi.

İddiaya göre, A.Y. isimli veli, çocuğuna tokat atıldığı iddiasıyla ilkokula gitti. Ders esnasında sınıfa girerek öğretmen Hamit Ergün'ü sınıftan çıkartan A.Y., bir süre konuştuktan sonra öğretmenle tartışmaya başladı. Kısa süre sonra kavgaya dönüşen olayda, A.Y. okul koridorunda Hamit Ergün'ü tekme tokat darp etti. Kavga esnasında bir sınıftan başka bir öğretmenin çıkarak araya girmesiyle kavga son bulurken, durum polis ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri A.Y.'yi gözaltına aldı. A.Y. ve öğretmen Hamit Ergün, karakola giderek birbirlerinden şikayetçi olduklarını söyledi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Y.'nin adli kontrol şartıyla serbest kaldığı öğrenildi.



Kavga anı güvenlik kamerasında

Okul koridorunda güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, A.Y.'nin koridorda bir süre gezdikten sonra sınıfın kapısını açarak öğretmeni dışarıya çağırdığı görüldü. İkili bir süre koridorda konuştuktan sonra A.Y.'nin Hamit Ergün'ü tekme tokat darp ettikten sonra, başka bir öğretmenin araya girerek kavgayı ayırdığı kameralara yansıdı.

ÖĞRETMENLERDEN KINAMA

 Türk Eğitim Sen Bursa 3 No.lu Şube Başkanı Altuğ Meşe, olayı kınayan bir açıklama yaparak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslendi.

Meşe şu şekilde konuştu: "İsteyen istediği gibi elini kolunu sallayıp sınıfa giriyor, öğretmeni sınıftan çıkararak darp ediyor. Biz artık ülkenin gençliğe yol gösteren fertleri olarak daha öncesinde olduğu gibi eğitimin nesnesi değil öznesi olmak istiyoruz. Gazetelerin üçüncü sayfa haberlerine kadar düşerek bayağılaşan ve her geçen gün sayıları ve niteliği artarak çoğalan eğitimciye şiddet olaylarından bıktık. Sınıfta öğrencilerimizle geleceği, bilimi, aydınlığı konuşurken dışarıya çıktığımızda 'Acaba bizi kim bıçaklayacak, kim darp edecek?' düşüncesiyle yaşamak istemiyoruz. 'Bıçak kemiğe dayandı' sözü artık gerçekleri yansıtmamakta. Bıçak kemiğe dayana dayana o kemik kırıldı. Biz o kırık kemikle artık topallaya topallaya gidiyoruz. Unutulmamalı ki bir memlekette öğretmen topallarsa medeniyet yarışında koşanların olduğu dünyada kaybedersiniz."

"ÖĞRETMENLERİ ARTIK KORUYUN"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslenen Meşe, "Eğitim alanında gayretli çalışmalarınızı takdirle takip ediyoruz ancak birinci derecede önemli olan can güvenliğimizi sağlamak yolunda çalışmalar yapmanızı istiyoruz. Derdi devleti ve milleti adına çalışırken evine ekmek götürmek olan ve cehaletle şiddetin karşısında kendisini koruyacak tek silahı kalem olan biz öğretmenleri artık koruyun.  Bizi artık eli sopalı, bıçaklı ve derdini konuşarak değil; kaba kuvvet kullanarak anlatmaya çalışanların insafına bırakmayın. Toplumun en güvenilen kesimi olan ve gerektiğinde yıkılmış bir devleti ayaklandırarak medeniyet yarışına dahil etmeyi başarabilen biz öğretmenler, bu kadarcık değeri hak ediyoruzdur" ifadelerini kullandı.

"MASAL DEĞİL İCRAAT..."

Artık masal dinlemek değil icraat görmek istediklerini sözlerine ekleyen Meşe, "En kısa sürede 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' çıkarılmalı ve öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilerek öğretmenlik yasası yürürlüğe konmalıdır. Bizim istediğimiz asla dokunulmazlık tarzında bir şey değildir. Artık televizyonu açtığımızda öğrencinin velisi tarafından dersinden çıkarılarak darp edilen Harun öğretmeni, okul çıkışında öğrencisi tarafından bıçaklanan Fatma öğretmeni, makamında saldırıya uğrayan müdür ya da müdür yardımcısıyla ilgili haberleri görmek istemiyoruz. Biz insanca yaşayacağımız, öğretmen onur ve gururunu ayaklar altına alan davranışlara karşı bizi koruyacak darp edilme hatta öldürülme tehdidine karşı caydırıcılığı olan bir yasa istiyoruz. Otuz yıl önce şehit edilen öğretmen Murat Çağlar'ı, daha acısı dinmemiş Aybüke öğretmen, Necmettin öğretmen ve daha nicelerini şehit eden teröristlerle mücadele nasıl yapılıyorsa bugün görevi başındaki öğretmenin canına kastedenlerle de aynı şekilde mücadele edilmelidir. Biri devletin diğeri milletin geleceğini karartmaya çalışan zihniyet başka türlü açıklanamaz" dedi.

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona ise öğretmenlere yönelik şiddetin çözümü için henüz somut atılmamasına tepki gösterdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.