Hava Durumu

Bursa'da bir polisin şehit olduğu, iki kardeşin öldüğü olayda flaş gelişme! 5'e yükseldi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde iki aile arasında çıkan çatışma esnasında bir polis memurunun şehit olmasına, iki kardeşin de ölümüne sebebiyet veren zanlılardan tutuklu sayısı 5'e çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2020 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2020 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da bir polisin şehit olduğu, iki kardeşin öldüğü olayda flaş gelişme! 5'e yükseldi

31 Mayıs günü saat 20.00 sıralarında merkez Yıldırım İlçesi Hacivat Mahallesinde iki aile arasında çıkan kavgaya müdahale ettiği sırada Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Erman Özcan açılan ateş sonucu şehit olurken iki kardeş de hayatını kaybetmişti.

Olayın, ardından 10 kişi gözaltına alındı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan  H.D. (22), T.A. (40) VE E.U. (30) tutuklanırken, 2 kişi mahkeme kararıyla, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Sonradan gözaltına alınan 7 kişi de bugün adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden S.K. (27) ve Y.F. (20) tutuklanırken, 5 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Davada tutuklu sayısı 5'e yükselmiş oldu.

OLAYIN DETAYLARI

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi 8. Engin Sokak'ta iki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma büyüyüp kavgaya dönüştü. Çok sayıda kişinin yaralandığı kavga sırasında çevredeki binalardan bazılarının camları kırıldı.

Bunun üzerine bölgeye polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ile Çevik Kuvvet ekipleri de olay yerine geldi. Çıkan kavgada Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Erman Özcan silahla ağır yaralandı. 1983 doğumlu bir çocuk babası Erman Özcan, kaldırıldığı Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Kavgada yaralanan 5 kişi de çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralı iki kişi daha hayatını kaybetti.

KAVGANIN ÇIKIŞ SEBEBİ

Bu arada kavganın iki grup arasında uyuşturucu satma iddiasıyla karşılıklı ithamlar, açıkta alkol alma ve çıplak dolaşma sebebiyle çıktığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çıkan kavgada şehit düşen polis memuruyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Bursa'da bir kavgayı ayırmak için çaba sarf eden bir polisimiz daha Şehit oldu.. En başarılı dönemini geçiren polisimizi bir haftadır hedef gösterenler, mutlu musunuz... Zihniyeti çürümüşlere rağmen kamu güvenliği, kamu düzeni sağlanmaya devam edilecektir. Başımız sağ olsun..." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.