Hava Durumu

Bursa'da biyokütle santraline bakanlık 'dur' dedi

Mustafakemalpaşa'nın Kosova Köyü (mahallesinde) yapılması planlanan biyokütle elektrik santraline Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan vize çıkmadı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2018 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da biyokütle santraline bakanlık 'dur' dedi

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu Mustafakemalpaşa'nın Kosova Köyü (mahallesinde) yapılması planlanan biyokütle elektrik santraliyle ilgili açıklama yaptı.

Santralin kurulmasına karşı mücadele eden Kosovalıların sorunlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili birimlerine aktaran Altaca Kayışoğlu, "Kosova'nın dolayısıyla Mustafakemalpaşa'nın verimli toprakları üzerine kurulacak santralle ilgili önemli gelişmeler var. Konuya ilişkin Tarım Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü Emin İzol'le yaptığım görüşme sonucu şunu söyleyebiliriz. Bakanlık, bu toprakların heba edilmesini istemiyor. Bu nedenle santralin yapımına dur demiş durumda" bilgisini paylaştı.

TARIM MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Biyokütle Enerji Santrali için kolları sıvayan şirketin gerekli izinleri almak için yaptığı müracaata Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün Mayıs 2017'de olur verdiğini, ancak planlara işlenmesi Aralık 2017'de yapılan son başvuruda bu kez hayır dediğini aktaran Kayışoğlu, "Bu süreçte dikkat çekici bir gelişme de söz konusu oldu. Bursa İl Tarım Müdürlüğü'nde de bir değişiklik yaşandı. Bir anda il müdürü görevden alındı, yerine Bilecik İl müdürü görevlendirildi.  Bu konuyla bağlantısı var mı yok mu doğal olarak merak uyandırıyor" dedi.

GİZLİ BİR EL...

Son yıllarda Mustafakemalpaşa'nın parsel parsel yok edilmek istendiğini söyleyen CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu,  "Bu güzel ilçemize karşı gizli bir el devreye girmiş, parsel parsel Mustafakemalpaşa'yı yok etmek istiyor. Kömürcükadı köyünde siyanürle altın ve gümüş aranmasına izin veriliyor. Kısacası, Mustafakemalpaşa'nın tarım alanları, Mustafakemalpaşalıların yaşam alanları, sağlıkları her gün yeni projelerle yok ediliyor. Bu saldırının arkasında ne var, merak ediyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.