Hava Durumu

Bursa'da büyük tartışma yaratan gölet manzaralı villada yıkım başladı!

Bursa'nın Hasanağa Mahallesi'nde bulunan ve uzun süredir kaçak olduğu gerekçesiyle tartışma yaratan gölet manzaralı villa için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Villanın istinat duvarlarının yıkımına başlanırken, bina için 13 Kasım'da düğmeye basılacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da büyük tartışma yaratan gölet manzaralı villada yıkım başladı!

Bursa'nın Hasanağa Mahallesi'nde Hasanağa Göleti manzaralı Mümin Terzioğlu adına kayıtlı kaçak villa bir süredir kamuoyunda tartışma konusu olurken, Büyükşehir Belediyesi hemen inceleme başlattı. Bina ile ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılması için 30 Temmuz 2019'da Nilüfer Belediyesi'ne resmi yazı gönderildi.

Nilüfer Belediyesi'nden 07 Ağustos 2019'da gelen cevapta ise binanın Yapı Kayıt Belgesi bulunduğu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelecek görüş doğrultusunda adım atılacağı belirtildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden Büyükşehir Belediyesi'ne gelen 10 Eylül 2019 tarihli yazıda ise, uydu fotoğraflarından elde edilen verilere göre binanın 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığının tespit edildiği, bunun için Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiği belirtildi. Bunun ardından Büyükşehir Belediyesi konunun gereğinin yapılması için 12 Ekim 2019'da tekrar Nilüfer Belediyesi'ne resmi yazı gönderdi.

YIKIM BAŞLADI

Kaçak olduğu tespit edilen bina ile ilgili hiçbir işlem yapılmaması üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, 31 Ekim 2019'da binayı mühürlerken, binanın maldan ve nüfustan tahliyesi için bina sahiplerine 13 Kasım 2019'da kadar süre verdi. Bu arada Büyükşehir Belediyesi ekipleri binanın istinat duvarlarının yıkım sürecini bugün başlattı. Sabah saatlerinde kaçak villaya gelen Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bina sahibi olarak görülen Mümin Terzioğlu ile görüşerek, istinat duvarının yıkımına başlanacağını bildirdi. Taşınır malların tahliyesi için 13 Kasım'a kadar süre verildiği, bahçe duvarının ise tanışır mal sınıfına girmediği, bu nedenle yıkıma başlandığı, binanın yıkımına ise tahliye süresinin dolacağı 13 Kasım günü başlanacağı bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.