Hava Durumu

Bursa'da Çalı Köy Filmleri Festivali'ne yoğun ilgi!

Bursa'nın Çalı Mahallesi'nde düzenlenen "4. Çalı Köy Filmleri Festivali" büyük bir coşkuyla başladı. "Topraksızlar" adlı belgesel filmin gösterimi yapılıp yönetmeni Metin Yeğin'le söyleşi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2019 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2019 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Çalı Köy Filmleri Festivali'ne yoğun ilgi!

Nilüfer Belediyesi'nin Çalı Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) iş birliğiyle Türkiye'nin ilk köy filminin çekildiği Çalı Mahallesi'nde düzenlediği 4. Çalı Köy Filmleri Festivali başladı. 26-28 Temmuz tarihleri arasında Çalı Futbol Sahası'nda gerçekleştirilen festivale sinema tutkunları ilk günden ilgi gösterdi.

Beyaz perdeye gönül verenler, aileleri ve arkadaşlarıyla kamp kurma imkânı bulduğu festivalde, doğayla iç içe, keyifle film izledi. İlk gün 7 filmin gösterime sunulduğu festivalde, bir de söyleşi gerçekleştirildi. Festivalde gösterimi yapılan "Topraksızlar" adlı belgesel filminin yönetmeni Metin Yeğin, "Alternatif Film Yapmak" söyleşisinde sanatseverlerle buluştu. Bugüne kadar yaklaşık 200 film çektiğini belirten Yeğin, tecrübelerini paylaştı. 

Üç gün sürecek olan festival çerçevesinde toplam 20 film, açık alanda ücretsiz olarak gösterime sunulacak. 4. Çalı Köy Filmleri Festivali'nde, film gösterimlerinin yanı sıra atölyeler, doğa yürüyüşleri, yoga, konserler ve çeşitli faaliyetler de gerçekleştiriliyor. Kozmonotosman, Den Den ve Eksi 6 da, DJ ve sahne performanslarıyla festivale katılanları coşturacak. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.