Hava Durumu

Bursa'da canlı yayında cinsel istismar rezaleti! Mahkeme ceza yağdırdı!

Bursa'nın Görükle Mahallesi'nde önceden tanıdıkları E.B.'yi (16) 'birlikte uyuşturucu madde kullanalım' diyerek Yeni Mezarlık bölgesine götüren ve burada E.B.'yi darp ederek cinsel istismarda bulunan 6 sanık hakkında karar verildi. Mahkeme heyeti sanıklara 28 yıl ile 4 yıl arasında ceza yağdırdı.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2018 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2018 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da canlı yayında cinsel istismar rezaleti! Mahkeme ceza yağdırdı!

Olay, 2016 yılında Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde K.K., S.E. (16), E.O. (17), B.Y. (17), T.Ö. (17) ve B.Ö. (14) yolda yürürken daha önceden tanıdıkları E.B. ile karşılaştı. Şahıslardan K.K., E.B.'ye 'gel birlikte uyuşturucu madde kullanalım' dedi. Bunun üzerine 16 yaşındaki E.B. 6 sanık ile birlikte yeni mezarlık bölgesine gitti. 5'i çocuk 6 sanık burada E.B.'nin üzerindeki kıyafetleri çıkararak önce darp etti ardından cinsel istismarda bulundu. Bu anları sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak paylaşan şahıslar daha sonra E.B.'yi olay yerinde bırakarak uzaklaştı. Olayı ailesine anlatan E.B. daha sonra ailesi ile birlikte şahıslardan şikayetçi oldu.

HÜRRİYETİNDEN YOKSUN BIRAKTILAR

Şikayetin ardından Bursa Cumhuriyet Savcılığı konuya ilişkin hazırladığı iddianamede suça sürüklenen 5 çocuk ve sanık K.K.'nin, "cebir hile veya tehdit kullanarak birden fazla kişi ile birlikte cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kasten yaralama, birden fazla kişi ile birlikte silahla zincirleme şekilde tehdit, hakaret ve kişisel verileri hukuka aykırı olarak kullanma" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Konuyla ilgili ifade veren sanıklar söz konusu suçlamaları kabul etmedi. Suça sürüklenen çocuklardan E.O. ifadesinde mağdur E.B.'nin uyuşturucu madde kullandığını ve sattığını, olay akşamı da E.B.'yi yolda gördüklerini, mağdurun uyuşturucu madde aldığını kendilerinin de mağdura 'yine mi uyuşturucu aldın' diye sorduklarını beyan ederek, "O akşam uyuşturucu kullandığı çok belliydi. Biz de ona niye uyuşturucu kullandığını sorduk ve bize küfretti. Bunun üzerine yanımdaki arkadaşlarımla beraber darp ettik fakat iddia ettiği gibi bir cinsel istismarda bulunmadık" dedi.

ÖRNEK KARAR

Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde olayla ilgili görülen davada mahkeme heyeti örnek bir karara imza attı. Sanıkların savunmalarını doğru kabul etmeyen heyet söz konusu suçun işlendiğine kanaat getirerek sanıklara 28 yıl ile 4 yıl arasında ceza yağdırdı. Yaşının büyük olması sebebiyle ayrı yargılanan sanık K.K. 28 yıl 4 ay, S.E., E.O. ve B.Y. 16 yıl 5 ay 10 gün, geri kalan iki sanık T.Ö. ve B.Ö. ise 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.