Hava Durumu

Bursa'da CHP'li kadınlardan önemli mesaj: 'Kanla sona erdi'

Bursa'da CHP'li kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Atatürk Anıtı'na çelenk sunarak kutladı. CHP Bursa İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Alpak, 8 Mart'ın, Newyork'ta çalışma şartlarının iyileştirilmesi için verdikleri mücadele hayatını kaybeden kadınların günü olduğunu hatırlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2019 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da CHP'li kadınlardan önemli mesaj: 'Kanla sona erdi'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ile Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın ve Yüksel Özkan ile İl Başkanı Hüseyin Akkuş'un da hazır bulunduğu törende kadınlara çiçek armağan edildi.

CHP Bursa İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Nilgün Alpak, "Dünyada yoksulluk içinde yaşayan insanların %70'ini kadınlar oluşturmaktadır. 8 Mart sadece biz kadınların yılda bir kere hatırlanmaları değil, sorunlarının çözülene kadar tartışılması için bir fırsat olarak görülmelidir" diye konuştu.

8 Mart'ın, Newyork'ta kadınların 16 saatlik çalışma süresi ve düşük ücretler başta olmak üzere çalışma şartlarının iyileştirilmesi için verdikleri, kanla ve gözyaşıyla sona eren 1857'deki şanlı mücadelenin yıldönümü olduğunu hatırlatan Alpak, şunları söyledi:

"Aradan 162 yıl geçmesine rağmen kadınların haklarında ve taleplerinde hala çok bir şey değişmemiştir. Mücadelemiz eşit, adil ve güvenli bir toplum olana kadar devam edecektir. İki dünya savaş yılları arasında bazı ülkelerde kutlanması yasaklanan kadınlar günü, 1960'lı yılların sonunda Amerika Birleşik Devletlerinde de kutlanmaya başlanmasıyla, güçlü bir şekilde gündeme gelmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 1977 yılında 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Kadınına,  seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok hakkı kanunlara dayandırarak verirken, dünyanın bir çok gelişmiş ülkesine de ilham kaynağı olduğunun altını çizen Alpak, "Bu dünyada yalnızca erkekler yoktur, Kadınlar da vardır. Öyleyse değerleri bilinmeli ve gereken önem verilmelidir. Kadının yok sayıldığı toplumlarda, medeniyette yoktur. Kadının içinde olmadığı hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıya ulaşamaz. Hayatımızı şekillendiren tüm alanlarda, gerek karar alma mekanizmalarında , gerek temsil organlarında, daha fazla bulunmalıyız. Geleceğin şekillenmesinde biz kadınlar aktif olarak yer almak zorundadır" şeklinde konuştu.

BURSA'DA YATIRIM DÜŞÜNENLER İÇİN BULUNMAZ FIRSAT!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.