Hava Durumu

Bursa'da çocuğunu dilendiren aileler yandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü, sokakta dilendirilen veya çalıştırılan çocuklarla ilgili 155 hattına ihbardan bulunulabileceği, bu çocukların ailelerinden alınarak yurda yerleştirileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da çocuğunu dilendiren aileler yandı!

Asayiş Dairesi Başkanlığı, bir vatandaşın, "Sokakta dilendirilen çocuklarla ilgili herhangi bir cezai yaptırım bulunmakta mıdır? Konu ile ilgili nerelere ihbarda bulunabiliriz?" sorusunu cevaplandırdı. Çocuklara dilendiricilik yaptıranlar hakkında Türk Ceza Kanununa göre adli işlem ve Kabahatler Kanununa göre idari işlem yapıldığı hatırlatıldı. Asayiş Dairesi Başkanlığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Dilendirilen çocuklar ve aileleri hakkında aile ve sosyal politikalar il müdürlükleri bilgilendirilir. Sosyal hizmet uzmanlarının aile ve çocuk hakkında yapacağı değerlendirme sonucunda aile, sosyal ve ekonomik olarak desteklenerek çocuğun dilendirilmesi önlenmeye çalışılır. Ailesi tarafından ısrarla dilendirilmek suretiyle istismar edilen çocuklar mahkeme kararı ile ailelerinden alınarak yurda yerleştirilir. Sokakta dilendirilen ya da dilencilik maksadı ile çalıştırılan (mendil satıcılığı, tartıcılık yapan) çocuklarla karşılaştığınızda 155 hattına ihbarda bulunabilirsiniz."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.