Hava Durumu

Bursa'da çocuklar piton yılanlarını sevdi

Bursa Zoopark'ı gezen çocuklar herkesin bakmaya bile korktuğu piton yılanlarını sevdi. Çocuklar, penguen ve fokların beslenmelerini de izledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2018 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2018 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da çocuklar piton yılanlarını sevdi

HasTavuk her yıl sömestr tatilinde çocuklara yönelik gerçekleştirdiği aktivitelere bir yenisini daha ekledi. Sinema, tiyatro, konser gibi etkinliklere imza atan firma, bu sömestri tatilinde de öğrencilere Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ni gezdirdi. 'Tanı-Sev-Koru' temasıyla harekete geçen Zoopark yetkilileri, çocukları hayvanlarla bir araya getirdi. 50'ye yakın çocuk ve aileleri, ilk olarak piton yılanını yakından inceledi. Piton hakkında yetkililerden bilgi alan çocuklar, yetkililerin gözetiminde soğukkanlılıkla yılanı sevdi. Kimilerinin maketini bile gördüğünde çekinerek baktığı piton yılanına çocukların korkusuzca dokunmaları dikkat çekti.

Hayvanat bahçesindeki tüm hayvanları tek tek gezen çocuklar, penguen ve fokların beslenmelerini ise alkışlarla takip etti. Son olarak Amur kaplanının yanına giden öğrenciler, kaplanın beslenme gösterisini ise nefeslerini tutarak izledi. Direğin üzerindeki yiyecekleri almak için tırmanan kaplanlar, ödüllerine ulaştı.

Hayvanat bahçesine ilk defa geldiklerini belirten bazı çocukların mutluluğu gözlerinden okundu. Hayvanları yakından incelemenin kendileri için farklı bir deneyim olduğunu belirten öğrenciler, fırsat bulduklarında tekrar geleceklerini dile getirdi.

Yaptıkları organizasyon ile çocukları sömestri tatilinde eğlendirdiklerinden dolayı mutlu olduklarını belirten HasTavuk Halkla İlişkiler Müdürü Bircan Özkan, "Çocukları biraz olsun mutlu etmek bizleri sevindiriyor. Çocuklar burada hayvanları yakından inceleme, tanıma ve besleme fırsatı buldu. Ayrıca yılana dokunarak korkusuz olduklarını gösterdi" dedi.

Firmanın Üretim Müdürü Ali Aydoğan ise, "Artık yeni nesil her şeyi teknoloji vasıtasıyla yakından tanıyor. Ama burada görmeleri onlar için farklı bir deneyim oldu. Çocukların yılana ise korkusuzca yaklaşması önyargılarının ve korkularının yok olmasıyla ilgili. Onlar için güzel bir sömestr hediyesi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.