Hava Durumu

Bursa'da Cumhuriyet coşkusu başladı!

Tüm yurtta olduğu gibi Bursa'da da Cumhuriyet coşkusu hakim... Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2019 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da Cumhuriyet coşkusu başladı!

Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümü bütün yurtta olduğu gibi Bursa'da da çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlanan törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Valilik ve büyükşehir belediyesi çelenk sunumunun ardından saygı duruşundu bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Bursa'nın tarihine ışık tutan '1930'lu yıllardan 1940'lı yıllara Bursa'da Cumhuriyet Bayramları' temalı özel sergi de, Bursa Kent Müzesi'nde izlenime sunuldu.

Vali Canbolat ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ahmet Yıldız'ın katılımıyla açılışı yapılan sergide, 24 adet '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' fotoğrafı yer alıyor. Afif Antel tarafından Bursa Kent Müzesi'ne bağışlanan ve babası İhsan Celal Antel'in (1894 - 1965) çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, sanatseverleri anlamlı bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. İhsan Celal Antel'in 'Cumhuriyet Bayramları' konulu fotoğrafları, bir anlamda Bursa'nın Cumhuriyet dönemini de kayıt altına alışıyla dikkati çekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.