Hava Durumu

Bursa'da da fabrikası var! Fransız devi 15 bin kişiyi işten çıkaracak

Fransız basını, Bursa'da da fabrikası olan Renault'un önümüzdeki günlerde 10 bin 400'ü dünya genelinde, 4 bin 600'ü Fransa'da olmak üzere 15 bin kişiyi işten çıkaracağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 10:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da da fabrikası var! Fransız devi 15 bin kişiyi işten çıkaracak

Fransız otomobil üreticisi Renault'nun 2 milyar tasarruf planının bir parçası olarak dünya çapında binlerce işten çıkarma planı açıklaması bekleniyor. Fransa'nın önde gelen medya kuruluşu AFP'ye göre plan iç hareketlilik önlemleri olarak işgücünü azaltmak amacıyla Fransa'da 4.600, dünya genelinde ise 10 bin 400 işin kesilmesini içerecek.

Renault tüm dünyada 180 binden fazla çalışan istihdam ediyor.

Uygulama maliyeti 1.2 milyar euroyu bulacak plan ile 2 milyar eurodan fazla (2.2 milyar dolar) tasarruf edilmesi hedefleniyor. 

Siyasi tepki ve işçi sendikalarının muhalefetinden endişe eden otomobil üreticisi, Fransa'daki altı tesisin geleceğine ilişkin karar açıklamaktan geri durdu. Flins ve Dieppe'deki otomobil montajının kademeli olarak azaltılması da dahil olmak üzere çeşitli senaryolarla ilgili görüşmelerin başlayacağı belirtildi.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, geçen günlerde yaptığı açıklamada Renault'nun ciddi finansal sorunlar yaşadığını ve otomotiv devinin acil yardım almaması halinde batabileceğini söylemişti.

Le Maire, Europe 1 radyosuna Renault hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi Bakanı, Flins bölgesindeki Renault tesisinin kapatılamayacağını ve şirketin işi mümkün olduğunca ayakta tutmaya çalışması gerektiğini dile getirmişti.

Renault'nun krizi atlatmak için 5 milyar Euro mali destek talebinde bulunduğu ancak otomotiv devinin bu başvurusunun henüz onaylanmadığı belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.