Hava Durumu

Bursa'da deprem!

Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Yalova ve İstanbul'da da hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2019 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2019 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da deprem!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'na göre deprem, Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi Bayramdere Mahallesi'nin açıklarında meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde olan deprem, Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Yalova ve İstanbul'da da hissedildi. Deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. 


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise merkez üssünü Marmara Denizi'nde Bursa'nın Karacabey ilçesi açıkları olarak tespit ettiği depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

ARALIK AYI BEŞİK GİBİ

Bursa'nın Mudanya ilçesi Altıntaş beldesinde 15 Aralık'ta 3.9 şiddetinde deprem meydana gelmişti. Deprem Bursa'nın ilçelerinde de hissedilmiş büyük paniğe neden olmuştu. Bu depremden 3 gün sonra Osmangazi ilçesinde saat 09.46'da, 3.0 büyüklüğünde deprem yaşanmıştı. Kısa süren fakat şiddetli vuran deprem korkuya neden olmuştu. 24 Aralık'ta ise Bursa'nın Kestel ilçesinde 3,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

DEPREM UZMANINDAN KORKUTAN AÇIKLAMALAR

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Kocaeli Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerif Barış, Gemlik-İznik fay hattında bir kırılma olması durumunda 7.6 büyüklüğünde, Eskişehir fay hattında bir kırılma olması durumunda ise 7.4 büyüklüğünde bir deprem beklendiğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.