Hava Durumu

Bursa'da doktordan gaziye hakaret: 'Bağırarak beni dışarı attı'

 Bursa'da yaşayan Gazi Jandarma Üsteğmen Bahaddin Seçgin, rapor almak için gittiği hastanede doktorun hakaretine uğradı. Doktor hakkında suç duyurusunda bulunan kahraman gazi, "Bu hakaret tüm gazilere yapılmıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2019 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2019 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bursa'da doktordan gaziye hakaret: 'Bağırarak beni dışarı attı'

-Turgay AKBULUT-

Kahraman bir asker olan Jandarma Üsteğmen Bahaddin Seçgin, 2016 yılında Diyarbakır Sur'daki hendek operasyonlarına katıldı. Burada teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan Üsteğmen Seçgin 3 ay yoğun bakımda kaldı. Omuriliğine kurşun isabet ettiği için yürüyemeyen Seçgin, yoğun bakımdan çıktıktan sonra fizik tedaviye başladı.

HASTANEYE GİTTİ

Gazi Üsteğmen Bahaddin Seçgin, Fizik Tedavi Polikliniği'nde muayene olmak ve rapor almak için 5 Eylül'de, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Randevu saati 11.45 olan Seçgin, özel durumundan ötürü 09.30'da doktor M. Aydoğan'ın odasına girerek kendini tanıttı. Gazi olduğunu ve Sağlık Bakanlığı genelgesine göre öncelikli tedavi hakkı bulunduğunu belirten Seçgin, muayene olmak istediğini belirtti.

 2 SAAT BEKLEDİ

Gazi Seçgin'e tepki gösteren doktor M. Aydoğan ise iddialara göre, "Bunları size kim öğretiyor? Yok öyle bir şey. Burada herkes eşit. Kimseye öncelik yok, sıranı bekleyeceksin" dedi. Odadan çıkan Seçgin, yaklaşık 2 saat randevu sırasının gelmesini bekledikten sonra doktorun odasına yeniden girdi. Muayene olan Seçgin, doktordan fizik tedavi için rapor almak istedi.  Ancak bu defa da kendilerinin rapor vermediğini öne süren doktor M. Aydoğan, "Biz rapor falan vermiyoruz. Gidip Şehir Hastanesi'nden alacaksın" dedi.

DIŞARI ATTI

Hastaneden çıktıktan sonra, savcılığa giderek kendisine hakaret eden ve kötü muamelede bulunan doktordan şikâyetçi olan Gazi Üsteğmen Bahaddin Seçgin, "Hastaneye fizik tedavi için rapor almaya gittim. Önceliğim olmasına rağmen sıra bekledim. Ancak bekleyenler arasında engelli, hamile ve acil hasta olmadığını görünce doktorun odasına girdim. Kendimi tanıtıp muayene de öncelik hakkım olduğunu söyledim. Doktor hanım önceliğimi kabul etmediğini belirtip, bağırarak beni dışarı attı" dedi.

DERTLERİ NE?

Maruz kaldığı muameleyi kişiselleştirmediğini belirten Gazi Seçkin, "Meseleyi kişisel olarak algılamıyorum. Ancak ben bir gaziyim. Ne yazık ki gazilerimiz sürekli bu tarz hakaretlere hatta saldırılara maruz kalıyor. Yakın zaman önce de yine Bursa'da bir gazimiz saldırıya uğramıştı. Bu insanların gazilerle ne derdi var? 'Gaziyim' deyince neden rahatsız oluyorlar? Bizler bu ülke için hayatımızı hiçe saydık. O gün doktor, sadece zorluk olsun diye bana rapor vermediklerini söyledi. Ancak aynı hastaneden ertesi gün rapor aldım. Demek ki bir kasıt var bu işlerde" diye konuştu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Gazi Üsteğmen Bahaddin Seçgin, hakkını yasal yollardan sonuna kadar arayacağını belirterek, "Savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Ayrıca Sağlık İl Müdürlüğü'ne ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'ne de şikâyette bulundum" dedi. Öte yandan doktor M. Aydoğan hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.